Μπαλτάκος: "Αν ενωθούμε ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ θα κυβερνάμε 50 χρόνια. Σκέφτομαι να φτιάξω κόμμα"

13.04.2014
Μπαλτάκος: "Αν ενωθούμε ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ θα κυβερνάμε 50 χρόνια. Σκέφτομαι να φτιάξω κόμμα"

Τι δηλώνει ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή, την επανένωση της Δεξιάς, την Αριστερά και την πολύκροτη παραίτηση του μετά το βίντεο Κασιδιάρη.

MPALTAKOS

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος μίλησε στην εφημερίδα "Real News" αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος και αναφέρει ως ημερομηνία - ορόσημο τις ευρωεκλογές.

"Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της ΝΔ προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημαίνει τον δικό μου αποκλεισμό από μία τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ότι "ένστολοι και εκκλησία είναι πυλώνες του έθνους", θεωρεί λάθος ενδεχόμενη κεντρώα στροφή της ΝΔ. "Το πρόβλημα δεν είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα να μετατραπεί σε κεντρώο, δηλαδή η ΝΔ να γίνει νέο ΚΟΔΗΣΟ. Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά. Η ισχύς εν τη ενώσει".

Κάνει λόγο λοιπόν για επανένωση της Δεξιάς, συγκεντρώνοντας τα νούμερα του 2012.

Όπως λέει ωστόσο σε συνέντευξή του στη Real News, τον προσέγγισε κόμμα της Δεξιάς το οποίο του ζήτησε να κατέβει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής κι εκείνος αρνήθηκε.

"Είμαι Ν.Δ.", αναφέρει και αποκαλύπτει ότι πολλοί του τηλεφώνησαν. "Και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια". Όπως είπε του τηλεφώνησαν και ένστολοι λέγοντας του "είμαστε μαζί σου, μπες μπροστά", παρακινώντας τον να κάνει κόμμα.

"Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά" επαναλαμβάνει και αναφέρει πως η ΝΔ , η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ φτάνουν το 46%. "Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια, Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά".

Στην ερώτηση αν επιμένει στη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ακόμα και τώρα που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση απαντά: "Όχι με αυτούς. Θέλω τους 500.000 ψηφοφόρους της Χ.Α. που δεν είναι ναζί".

"Έπαιξα ένα επικίνδυνο αλλά αναγκαίο για την παράταξη και τη χώρα ρόλο και πλήρωσα το κόστος" αναφέρει προσθέτοντας ότι έμαθε πολλά μυστικά τους. Ένα από αυτά είναι ότι "οι χρυσαυγίτες είναι παγανιστές και ειδωλολάτρες.

Μιλώντας μαζί τους έμαθα ότι άρχισαν να επισκέπτονται και να διανυκτερεύουν με τις ημέρες σε μοναστήρια και του Αγίου Όρους. Όχι βέβαια γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν την ορθοδοξία αλλά για να ακυρώσουν τη δική μας στρατηγική ταύτισης με την Εκκλησία. Όταν το είπα στο Μαξίμου έμειναν άναυδοι".

"Δεν είχα μόνο εγώ επαφή με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν και άλλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του", αναφέρει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.

Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, αν και είναι "πολύ στενοί φίλοι" δεν μίλησαν στο τηλέφωνο. "Δεν χρειαζόταν. Καταλαβαίνουμε απόλυτα ο ένας τον άλλο" είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συζήτηση ήρθε και ένα σενάριο "σχεδίου δολοφονίας των υπουργών Δένδια και Αθανασίου τον περασμένο Νοέμβριο", σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ εντόπισε ένα ύποπτο τηλεφώνημα στις φυλακές Μαλανδρίνου και άρχισαν έρευνες διασύνδεσης του οργανωμένου εγκλήματος με τη ΧΑ. "Δεν επιβεβαιώνω, δεν μιλάω" απάντησε ο Π.Μπαλτάκος.

Σε άλλη συνέντευξη του στα Παραπολιτικά ο Τάκης Μπαλτάκος είπε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν του φέρθηκε μανιάτικα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτημα για το πώς έκρινε την ενέργεια του κ. Κασιδιάρη να μαγνητοσκοπήσει τη συνομιλία τους, ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε:

"Πρόκειται για πράξη που διώκεται αυτεπάγγελτα. Είναι πράξη αντίθετη τόσο στο νόμο όσο και στην ηθική. Δεν είναι μανιάτικη".

Πηγή: news247.gr