Μια φωτογραφία που μπορεί να προκαλέσει ντόμινο καλοσύνης

21.11.2013
Μια φωτογραφία που μπορεί να προκαλέσει ντόμινο καλοσύνης

Τη παραπάνω φωτογραφία συνόδευε στο Reddit η μικρή και όμως τόσο ικανή να εμπνεύσει, ιστορία της, δοσμένη από το χρήστη που τη τράβηξε:   *Γυρνώντας σπίτι χθες και ενώ ήμουν στο τρένο έπεσα πάνω στον νεαρό Αφρο-αμερικανό που καθώς κοιμόταν, έγειρε στον ώμο του διπλανού του πού ήταν ένας Εβραίος άντρας.

 Ο άντρας δεν κουνήθηκε καθόλου και απλά άφησε τον πιτσιρικά να συνεχίσει εκεί τον ύπνο του. Μετά από λίγο τον ρώτησα αν θα ήθελε να ξυπνήσω τον νεαρό και εκείνος μου έγνεψε όχι λέγοντας μου: " φαίνεται να είχε δύσκολη μέρα, άφησε τον να κοιμηθεί. όλοι μας δε τα χουμε περάσει;" Πέρασαν 20 λεπτά μέχρι να κατέβω και αυτό εξακολουθούσε να συμβαίνει..."  

Αυτή η φωτογραφία κατάφερε μέσα σε λίγα 24ωρα να γίνει rebolg χιλιάδες φορές και να τρυπώσει ανάμεσα σε εκατοντάδες site με ένα δυνατό, ελπιδοφόρο μήνυμα για τις στιγμιαίες καλοσύνες που δίνουν χάρη στη καθημερινότητα.   Μετά από λίγες μέρες, και όπως ήταν λογικό για κάτι που μπαίνει στο internet, αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του άντρα που άφησε έναν άγνωστο να κοιμηθεί στον ώμο του.  

Ο Isaac Thiel ήταν ο άνθρωπός της φωτογραφίας.   Όταν τον ειδοποίησαν για το πόσο μεγάλη διάσταση είχε πάρει αυτή η φωτογραφία ο ίδιος απλά είπε πως δεν έκανε κάτι τόσο σπουδαίο και πως με το που κατέβηκε από το τρένο το είχε κιόλας ξεχάσει.    

Τον Ιsaac ευχαρίστησε δημόσια και ο νεαρός που αναγνώρισε τον εαυτό του στη φωτογραφία και έγραψε πως είχε όντως μια πολύ κουραστική μέρα ενώ θυμάται να τον πιάνει υπνηλία μέσα στο τρένο.  

Μετά από λίγο γνωστοί και φίλοι του Isaac έγραφαν στα σχόλια πόσο καλοσυνάτος και ευγενικός άνθρωπος είναι στη καθημερινή του ζωή και πόσο ευγενική ψυχή έχει...   Ελάχιστη σημασία έχει όμως τι κάνει αυτός ο άνθρωπος στη ζωή του.  

Σημασία έχουν αυτά τα μικροπράγματα και αυτές οι ευκαιρίες που καθημερινά μας δίνονται να δείχνουμε το καλό μας εαυτό, να αφήνουμε τον ώμο μας διαθέσιμο και να εμπνεύσουμε και άλλους, έστω και λίγους, να το κάνουν.   Αυτό πέτυχε άθελα του ο Isaac Thiel όταν εκείνη τη νύχτα κάθισε δίπλα από το νυσταγμένο νεαρό.  

Δε χρειάστηκε να κάνει τίποτα το φοβερό ούτε να γίνει θυσία.  

Το κατάφερε με μια ανεπαίσθητη, έμφυτη, καλοσύνη.   Μια στιγμή αρκούσε...  

Η στιγμή που δεν ανασήκωσε απότομα τον ώμο του κάνοντας γκριμάτσα, αλλά παρέμεινε ακίνητος στη θέση του για να κοιμηθεί ένας ξένος.     * Το παρακάτω πείραμα κινηματογράφησε και αφιέρωσε στον Ιsaac η ομάδα Charidy

Πηγή: lifo.gr