Για τους Φίλους μου..

16.06.2016
Για τους Φίλους μου..

Οι φίλοι μου είναι ζακέτες που ζεσταίνουν την ψυχή μου όταν μέσα της υπάρχει παγωνιά.

Κρατάνε από μία καρδιά μου σε όποιο μέρος του κόσμου βρίσκονται, η ψυχή μου είναι ενωμένη μαζί τους με ένα δέσιμο που ξεπερνά κάθε εμπόδιο, με μία κλωστή που κανείς και τίποτα δε μπορεί να σπάσει.

Είμαι σημαντική για εκείνους μέσα σε έναν κόσμο που με προσπερνά αδιάφορα.

Είναι χέρια που με αγκαλιάζουν σφιχτά, είναι αγκαλιά που με κλείνει μέσα της δυνατά, είναι καρδιά που χτυπάει μαζί με τη δική μου.

Αγαπώ τη γλυκιά νοσταλγία που πλημμυρίζει την καρδιά μου όταν περνάνε μέρες που δεν τους έχω δει, εκείνη τη φωνή που ολίγον τσιρίζει από χαρά όταν μιλώ μαζί τους μετά από μέρες, εκείνη την επίμονή τους στα τηλέφωνα όταν δε με βρίσκουν ή δεν απαντώ.

Αγαπώ ακόμα και εκείνα τα τηλέφωνα τους κοντά στα ξημερώματα, όταν κλαίνε για χαμένους έρωτες και πονάνε για αγάπες που χάθηκαν και με ξυπνούν για να περάσουν τον πόνο τους μαζί μου.

Για εκείνες τις βόλτες που πήγαμε μαζί, για εκείνα τα όμορφα λόγια που ανταλλάζαμε σε ημερολόγια και αφιερώσεις , για εκείνα τα γενέθλια που γιορτάσαμε μαζί, για όλα τα δάκρυα και τις χαρές που μοιραστήκαμε μαζί.

Τα μάτια τους εκείνα πάντα σε βλέπουν όμορφη, όταν εσύ κλαις για την υποτιθέμενη ασχήμια σου, βλέπουν τις αρετές που σε κοσμούν όταν εσύ φορτώνεις και ταλαιπωρείς την ψυχή σου με χίλιες δύο κατηγορίες.

Πορεύονται μαζί μου στο δρόμο της αλήθειας, αποφεύγοντας χιλιοειπωμένα ψέματα, κούφιες υποσχέσεις που τις παίρνει μαζί του ο άνεμος και πισώπλατα μαχαιρώματα.

Για το θησαυρό των αληθινών Φίλων που όσοι τον έχουν να τον φροντίζουν και να τιμούν.

 

ΥΣ: Αφιερωμένο στους φίλους μου.

 

Μαρία Σκαμπαρδώνη*

* Η Μαρία Σκαμπαρδώνη είναι 22 ετών και είναι Δημοσιογράφος