Η δικαιοσύνη είναι τελικά τυφλή

12.02.2014
Η δικαιοσύνη είναι τελικά τυφλή

Υπόθεση Ταμιευτήριο: τα εκατομμύρια έφευγαν δεξιά κι αριστερά σαν μαρουλόφυλλα. Στην αρχή μπήκαν όλοι μέσα. Μέχρι να... ξαναβγούν. Υπόθεση Τομπούλογλου, που τον έπιασαν στα πράσα να τα παίρνει. Πού είναι τώρα ο Χάρης; 'Εξω. Από αυτή τη Δικαιοσύνη, λοιπόν, τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης; Εναν Τσοχατζόπουλο βρήκαν και έναν Παπακωνσταντίνου και τους ξετίναξαν.

Για τον δεύτερο μάλιστα, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ακόμη και στην περίπτωση του Άκη, για να τα λέμε όλα, η έρευνα δεν έχει πάει παραπέρα. Διότι ο Τσοχατζόπουλος τα έριξε εμμέσως πλην σαφώς σε ΣημίτηΓιάννοΚΥΣΕΑ κι ακόμα τίποτα η Δικαιοσύνη.

Από αυτό λοιπόν το σύστημα, τι κράτος μπορεί να έχουμε; Ας πει κάποιος.

Ξέρετε γιατί το λέω; Επειδή γνώμη μου είναι το εξής (και δεν σηκώνω κουβέντα): Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει κράτος. Και επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κράτος δικαίου όταν οι δικαστές δεν κρίνουν σωστά, τότε ο πολίτης δικαιούται να θυμώνει, δικαιούται να κάνει λάθος, δικαιούται να εξοργίζεται, δικαιούται πολλά...

Στα γρήγορα, με αφορμή την "αθώωση" Φιλιππίδη, θυμίζω ότι άλλοι βολτάρουν στο Λονδίνο, άλλοι έχουν ακόμα τα κανάλια τους να κάνουν τα παιχνίδια τους και... άλλοι δίνουν έτσι με τη μία, δύο εκατομμυριάκια ζεστά για να βγουν έξω και να μην τους ζαλίζει κανείς.

Κατά τα άλλα, έχουμε πλημμυρίσει από πλεονάσματα και αριθμούς. Από ανθρωπιά και δικαιοσύνη, όμως, μονίμως έχει έλλειμμα αυτή η χώρα. Και όπως κυκλοφορεί ευρέως τώρα τελευταία στα δημοσιογραφικά γραφεία, όλα αυτά με... εντολή Σαμαρά.

ΥΓ. Μην εκπλαγεί κανείς αν βγουν έξω και οι της Χρυσής Αυγής που υποτίθεται ότι τους έχουν δεμένους. 

ΥΓ2. Όλα τα παραπάνω κάνουν τον κοσμάκη να λέει «ε, ρε Χρυσή Αυγή που θέλετε».

Γράφει ο Χρήστος Σταθόπουλος

Follow me: ChrisStatho

Πηγή: gazzetta.gr