Ευρώπη - Οικολογία: το νέο πράσινο κόμμα

10.12.2013
Ευρώπη - Οικολογία: το νέο πράσινο κόμμα

Σε συνάντησή τους στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πολλά φιλοευρωπαϊκά στελέχη του οικολογικού χώρου αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός «κόμματος της Ευρώπης και της Οικολογίας», με πρότυπο τα ευρωπαϊκά Πράσινα κόμματα.

 Στους πρωτεργάτες της νέας πρωτοβουλίας συγκαταλέγονται ο δεύτερος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Μυλωνάς και αρκετά πρώην στελέχη του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Πράσινων (Παπακωνσταντίνου, Παρασκευοπούλου, Κατώπης), αλλά και στελέχη που κατά καιρούς έχουν δραστηριοποιηθεί στη φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα της αριστεράς ή σε διάφορες φιλελεύθερες κινήσεις.

Η πρωτοβουλία για το κόμμα, που φέρει το προσωρινό όνομα «Ευρώπη-Οικολογία», κυκλοφορεί ήδη κείμενο για συνυπογραφή από πολίτες. Το κείμενο, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα http://www.facebook.com/l/rAQHxqsIpAQGdEB3ad8MgVQmNoKL3hReO2n661-dZCD-j6w/thinkpi.gr/?page_id=556 θέτει ως πυλώνες της πολιτικής του νέου κόμματος την Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σε οργανωτικό επίπεδο, η Ευρώπη-Οικολογία θα ακολουθήσει το πρότυπο των σύγχρονων ευρωπαϊκών κινημάτων στα οποία η άμεση ηλεκτρονική δημοκρατία από «όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες» υποκαθιστά την κυριαρχία των μηχανισμών και ο διαδικτυακός ανοικτός διάλογος τις πολύωρες συνεδριάσεις.

Σχετικά κείμενα: http://thinkpi.gr/?page_id=556