Διαψεύσθηκαν όλες οι προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη

27.10.2013
Διαψεύσθηκαν όλες οι προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Έξω έχουν πέσει όλες οι προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη όπως αποκαλύπτει αντίγραφο έκθεσης της IPCC (UN Intergovernmental Panel on Climate Change) της πλέον αξιόπιστης ομάδας έρευνας για το θέμα.

Όπως τονίζεται στην έκθεση η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει ξεπεράσει το 50% των προβλέψεων που έχουν γίνει από το 2007.

Η αύξηση κατά 0.2 βαθμούς Κελσίους ανά χρονιά που είχε προβλεφθεί διαψεύσθηκε καθώς έμεινε στο 0.12, πολύ πιο κάτω δηλαδή και από την πιο μετριοπαθή πρόβλεψη. Επίσης αναγνωρίζεται πως μερικά μέρη του πλανήτη είναι αυτή τη στιγμή το ίδιο ζεστά όσο την περίοδο 950μ.Χ.-1250μ.Χ

Πότε ξεκίνησαν όλα

Η ιδέα ότι οι βιομηχανικοί ρύποι διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρυπογόνων αερίων θα μπορούσε να οδηγήσει στην αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών συζητιέται εκτεταμένα στους επιστημονικούς κύκλους από το 1957.

Τέθηκε για πρώτη φορά ως θέμα κατά τη διάρκεια του πολύ θερμού καλοκαιριού του 1988, όταν ο Δρ. James Hansen του Ινστιτούτου Goddard της NASA για τo Ερευνητικό Πρόγραμμα στο Διάστημα προειδοποίησε μια επιτροπή αποτελούμενη από γερουσιαστές ότι οι ανθρώπινες βιομηχανικές δραστηριότητες ασκούσαν ήδη μια σημαντική και ολοένα αυξανόμενη επίδραση στο κλίμα του πλανήτη.

Η κατάθεση του Hansen έκανε το περιοδικό Time να θέλει ως κεντρικό θέμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη ότι «οι πιθανές συνέπειες είναι τόσο τρομαχτικές που είναι σκόπιμο για τις κυβερνήσεις να μειώσουν τους ρυθμούς της αύξησης του μονοξειδίου του άνθρακα μέσω περιοριστικών μέτρων».

Καθώς τα επόμενα χρόνια έγινε φανερή η συνέχιση της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη σε σημείο ρεκόρ, οι κλιματολόγοι άρχισαν ν’ ανησυχούν ολοένα και περισσότερο γι’ αυτά που τους έδειχναν τα μοντέλα που δημιουργούσαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους.

Η πιο έγκυρη δήλωση αυτής της ανησυχίας είναι μία έκθεση του Νοεμβρίου του 1995 που εκδόθηκε από το IPPC (Διακρατικό Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή), μία ομάδα περίπου 2.500 κλιματολόγων από όλο τον κόσμο, που συμβουλεύουν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Προέβλεψε «εκτεταμένη οικονομική, κοινωνική και κλιματολογική εξάρθρωση κατά την διάρκεια του επόμενου αιώνα» αν δεν ληφθούν σύντομα μέτρα για τη μείωση των αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Για την αποφυγή της καταστροφής, η ICCP έχει ζητήσει μεθόδους που να περιορίζουν την εκπομπή τέτοιων αερίων στην ατμόσφαιρα αρχικά γύρω στο 20% κάτω από τα επίπεδα του 1990, με τελικό σκοπό να μειωθούν κι αυτά με τη σειρά τους γύρω στο 70%.

Μια μεγαλειώδης απάτη;

Το 2010 ο διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής φυσικής Harold Lewis, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, παραιτήθηκε από την ένωση αμερικανών φυσικών APS (American Physical Society) καταγγέλλοντάς την ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα αλλά και κατηγορώντας τα μέλη της για χρηματισμό, για τη συντήρηση όπως λεει της μεγαλύτερης επιστημονικής απάτης αυτής της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη.Ο Αμερικανός καθηγητής στην οργισμένη και λάβρα επιστολή παραίτησής του προς το πρόεδρο της APS ο  Lewis αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:«Για λόγους που θα φανούν στη συνέχεια καλύτερα η περηφάνια που είχα παλαιότερα όντας μέλος της ένωσης έχει εκπέσει σήμερα σε ντροπή και είμαι υποχρεωμένος, χωρίς πάντως καμιά ικανοποίηση να υποβάλλω την παραίτησή μου. Είναι φυσικά το μεγάλο ψέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη το οποίο κυριολεκτικά απορροφά τρισεκατομμύρια δολάρια, που έχει διαφθείρει τόσους πολλούς επιστήμονες και έχει παρασύρει όλη την APS σαν ένα μεγάλο κύμα. Είναι η μεγαλύτερη και πιο "επιτυχημένη" επιστημονική απάτη που έχω δει σε όλη μου τη ζωή σαν φυσικός. Οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτό θα πρέπει να ανατρέξει στα παγκόσμια κλιματολογικά στοιχεία (Climate Gate documents). Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε ένας φυσικός ούτε και επιστήμονας που θα διαβάσει τα στοιχεία αυτά χωρίς να νιώσει αποστροφή. Και τι έκανε ο APS σαν οργανισμός ενόψει αυτής της πραγματικότητας; Αποδέχθηκε την διαφθορά σαν κανόνα και πήγε μαζί με το ρεύμα.»

Πηγή: http://www.theinsider.gr

Σχόλιο του Batcic:


Θα ήταν απλώς χρήσιμο εδώ να σχολιάσουμε το εξής:

Το ότι κάποια κλιματικά μοντέλα παρουσίασαν υπερεκτιμήσεις συγκριτικά με την πραγματικότητα, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι τα μοντέλα αυτά παρουσίαζαν επιστημονικά σφάλματα. Το μοναδικό που μπορούμε να πούμε με ασφάλεια είναι απλώς ότι οι κλιματικές προβλέψεις είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και παρακινδυνευμένη υπόθεση. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε με βεβαιότητα ότι ο πλανήτης θα υπερθερμανθεί ούτε ότι ο πλανήτης θα ψυχθεί. Και όταν αδυνατούμε να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο με βεβαιότητα, είναι τουλάχιστον τραγικό και ανεύθυνο να σπεύδουμε να αποδώσουμε τα πορίσματά μας σε ανθρωπογενή δράση, αγνοώντας τα προφανή! Δηλαδή ότι:

  • Υπήρξε Climate Gate (γκουγκλίστε το).
  • Η πλανητική θερμοκρασία της γης, ούτως ή άλλως παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλες διακυμάνσεις σε μεγάλα χρονικά διαστήματα και δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι η γη έχει περάσει από παγετωνικές και μεσοπαγετωνικές περιόδους λόγω μεταβολών στην ηλιακή ακτινοβολία (εργασία για το σπίτι: μετάπτωση και κλόνηση του άξονα της γης) και χωρίς την ανάγκη ανθρωπογενούς δράσης.

Και οι δράσεις για τον περιορισμό των ρύπων παγκοσμίως; Είναι κακές; Προφανώς και δεν είναι κακές! Η ρύπανση είναι ρύπανση. Δεν είναι ανάγκη να διαμορφώνει και το φαινόμενο του θερμοκηπίου για να χαρακτηριστεί κακή!