Δασκάλα αθωώθηκε για το θάνατο μαθητή της

30.10.2013
Δασκάλα αθωώθηκε για το θάνατο μαθητή της

Μια δασκάλα αθωώθηκε στην δίκη για το θάνατο ενός μαθητή της 11 ετών. Το παιδί είχε αυτοκτονήσει, επειδή αποβλήθηκε

Δικαστήριο της πόλης Ταρασόν έκρινε αθώα μια δασκάλα για το θάνατο μαθητή της 11 ετών, ο οποίος είχε κρεμαστεί στους διαδρόμους του σχολείου μετά την αποβολή του από την τάξη της τον Μάιο του 2011 

"Κανένας από τους νόμους ή τους κανόνες που διέπουν την αρχή της ευθύνης των δασκάλων δεν αναφέρεται στην ιδιαίτερη υποχρέωση για την επίβλεψη των μαθητών, η οποία να άπτεται του ποινικού δικαίου", αποφάνθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Λιονέλ Ματιέ της πόλης Ταρασόν.

Λόγω της απουσίας του στοιχείου της "διακεκριμένης αμέλειας" της δασκάλας, "νομικά δε στοιχειοθετείται αδίκημα", τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η δασκάλα Ανιές Μολάρ-Λελόνγκ, 42 ετών, η οποία είπε ότι αισθάνεται "ηθικά υπεύθυνη", μηνύθηκε για "παράβαση του καθήκοντος της μέριμνας" και για "ανθρωποκτονία εξ αμελείας".

Ωστόσο, ο εισαγγελέας δε διατύπωσε επισήμως κατηγορία σε βάρος της δασκάλας, εκτιμώντας ότι "επρόκειτο για ένα λάθος", το οποίο δεν εμπίπτει στη αρμοδιότητα της δικαιοσύνης.

Στις 26 Μαΐου του 2011, η Μολάρ-Λελόνγκ, δασκάλα στο σχολείο Αν-Φρανκ της 'Αρλ, απέβαλε από την τάξη τον Κορέν Γκριμάλντι, επειδή αρνήθηκε να κάνει την εργασία του.

Τρία τέταρτα της ώρας μετά, το παιδί βρέθηκε αναίσθητο, κρεμασμένο από το μπλουζάκι του σε κρεμάστρα διαδρόμου του σχολείου. Οι δάσκαλοι προσπάθησαν να το επαναφέρουν με μαλάξεις στην καρδιά. Τέσσερις ημέρες αργότερα, το παιδί υπέκυψε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με συμμαθητές του αγοριού, η δασκάλα τού είπε: "Δεν έχεις συμπεριφορά μαθητή, δεν εργάζεσαι, πήγαινε με τα παλτά".

Η μητέρα του παιδιού πιστεύει ότι αυτή η φράση ήταν που οδήγησε το γιο της να αντιδράσει με τον τρόπο αυτόν. Θεωρεί ότι ο γιός της επειδή υπέστη μια ταπείνωση από την δασκάλα, θέλησε να αντιμετωπίσει το θέμα με ένα "παιδιάστικο αστείο".

Πηγή:news247.gr