4 Έλληνες ταΐζουν πίτες τους Αμερικάνους

13.01.2014
4 Έλληνες ταΐζουν πίτες τους Αμερικάνους

4 Έλληνες παράτησαν τις δουλειές τους και ταΐζουν πίτες τους Αμερικάνους. Ο Γιώργος Μπάλλας, μηχανολόγος μηχανικός και σύμβουλος επιχειρήσεων, και ο Αλέξανδρος Τούλιας, πολιτικός μηχανικός και αναλυτής σε μεγάλο επενδυτικό σχήμα στη Γερμανία, άφησαν πίσω τις καριέρες τους και δημιούργησαν κάτι δικό τους: μια εξαγωγική εταιρεία τροφίμων, που προωθεί την πεντανόστιμη ελληνική κουζίνα με τρόφιμα υψηλής ποιότητας στο εξωτερικό, ξεχώρισε για την καινοτομία της στο διαγωνισμό «Re-Inspire Greece – From the Youth Up».

Εξάγουν κατεψυγμένες ελληνικές παραδοσιακές σπανακόπιτες και τυρόπιτες – και επέλεξαν την Αμερική ως την κύρια αγορά.

00demetrapites

Στην προσπάθειά τους προστέθηκαν ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, πολιτικός μηχανικός, κάτοικος Σικάγο, και ο Δημήτρης Σκαλτσάς, σύμβουλος επιχειρήσεων. Όπως αναφέρει ο Γ. Σκαλτσάς, η κρίση ήταν ευκαιρία, ένα επιπλέον ερέθισμα για ασχοληθούν με πράγματα που αγαπούν.

Ο στόχος τους είναι οι πίτες «Demétra» να τοποθετηθούν στα αμερικανικά ράφια των σούπερ μάρκετ μέσα στο 2014.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας η ομάδα βραβεύτηκε στον επιχειρηματικό διαγωνισμό ως μια απ' τις πιο πρωτοποριακές νεοφυείς ελληνικές εταιρείες (startup company) στο χώρο των τροφίμων.  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.