Γυναίκες και γυμναστική: Ανανεώσεις

13.02.2014
Γυναίκες και γυμναστική: Ανανεώσεις

Πρέπει να παραδεχτώ με μεγάλη μου χαρά ότι κάποια από τα πιο δημοφιλή μου άρθρα είναι αυτά που γράφω για γυναίκες και γυμναστική(δείτε τα και τα 2 εδώ) και μου φαίνεται λογικό. Αφιέρωσα αρκετό χρόνο για αυτά και πιστεύω ότι αντικατοπτρίζουν σε αρκετά καλό βαθμό το πως θα πρέπει να προπονούνται οι γυναίκες στο γυμναστήριο.

Ίσως θα μπορούσα να δώσω περισσότερα προγράμματα; Σίγουρα! Μήπως θα ήταν καλύτερα να έγραφα και άλλους μύθους; Σύμφωνοι!! Και άλλες topless φωτογραφίες ανδρικών μοντέλων; Εννοείται!!!

 0fxcam 13492776635741

Όχι ακριβώς topless,αλλά καλό κομμάτι παρόλα αυτά!

Θα προτιμούσα όμως να κάνω κάτι πιο πρακτικό και να σας δώσω λίγο έξτρα υλικό που θα μπορούσατε να λάβετε υπόψιν σας όταν κάνετε την προπόνησή σας. Το υλικό θα είναι σύντομο και με πρακτικές συμβουλές,αν ψάχνετε κάτι με περισσότερες λέξεις,μπορείτε να τσεκάρετε τα 2 πρώτα άρθρα για “Γυμναστική και γυναίκες”!

Πρώτη ανανέωση,το ζέσταμα! Οι άντρες το βαριόμαστε,οι γυναίκες περνάτε πολύ ώρα πάνω στο διάδρομο/ποδήλατο/ελλειπτικό. Ποιές λύσεις υπάρχουν για εσάς ;

Αρχικά διαβάστε εδώ,για ένα έτοιμο παράδειγμα ζεστάματος. Σκοπεύω επίσης την επόμενη βδομάδα να δώσω κάτι εναλλακτικό για ζέσταμα,οπότε μείνετε ενημερωμένες!

Επόμενη λύση, εκμεταλευτείτε τα ομαδικά προγράμματα του γυμναστηρίου σας! Ώπα;;;; Ο Φώτης προτείνει ομαδικά;;;; Να πω σε όσους το σκέφτονται αυτό ότι λαμβάνω υπόψιν ότι η κοπέλα που θα ξεκινήσει ομαδικά αφότου έχει διαβάσει το blog και τα άρθρα μου, θα μπορεί να εκτελέσει σωστά τις περισσότερες ασκήσεις. Επίσης δεν είναι ανάγκη να κάνετε όλη την ώρα, κάντε μόνο 15-20 λεπτά για να προετοιμαστείτε και μετά πηγαίντε να σηκώσετε βάρη. Καφρίλα και αγενέστατο, αλλά αν είστε σε μεγάλο γυμναστήριο με 50 ατομα σε κάθε ομαδικό, ο γυμναστής δεν θα ξέρει ούτε το όνομά σας, ούτε μάλλον θα νοιάζεται για εσάς.

Τελευταία πρόταση είναι να κάνετε ένα μίνι κυκλικό πρόγραμμα όπου κάνετε όλες τις ασκήσεις που έχετε την συγκεκριμένη μέρα, την μία μετά την άλλη,με ελάχιστο φορτίο. Οπότε θα κάνετε πραγματική προετοιμασία για την προπόνησή σας!

Περνάμε τώρα στις ασκήσεις. Παρόλο που το είχα αφήσει αρκετά γενικό στα πρώτα άρθρα, πλέον θεωρώ καλή ιδέα τις γυναίκες να προσπαθήσουν να κάνουν κάμψεις και έλξεις και μάλιστα αρκετές φορές. Ο λόγος; Είναι από τις πιο “ειλικρινές” ασκησεις για το πάνω σώμα, εκεί δηλαδή που σαν γυναίκες υστερείτε.

0nia

Αν σας βάλω σε ένα μηχάνημα, θα κάνετε 50 επαναλήψεις με Χ κιλά και δεν θα ξέρουμε αν πραγματικά προσπάθησατε. Όταν σας βάλω να κάνετε κάμψεις και δω ότι δεν μπορείτε να σηκωθείτε, ξέρω ότι προσπάθησατε ειλικρινά.

Στο κομμάτι της προπόνησης τώρα. Για καλό ή για κακό, δεν μπορείτε να σηκώσετε τα κιλά που σηκώνουμε εμείς με αποτέλεσμα να ανταποκρίνεστε σε κάπως υψηλότερες επαναλήψεις. Εκεί που οι άνδρες θέλουμε 5-12 εσείς μπορείτε να δουλέψετε και με 8-15.

Δεν σηκώνετε πολλά κιλά, αλλά έχετε την ικανότητα να ξεκουράζεστε πιο γρήγορα από εμάς. Οπότε μεγάλα διαλείμματα δεν είναι τόσο πρακτικά για εσάς. Σκεφτείτε αντί για μόνο μία άσκηση,να κάνετε 2 ασκήσεις και μετά να ξεκουραστείτε. Η δεύτερη άσκηση μπορεί να έχει διάφορους σκοπούς είτε είναι αναρρωτικοί, "όγκου", "γράμμωσης" ή και ακόμα για κάτι έξτρα.

Στο κομμάτι της αερόβιας, επειδή έχετε μια τάση να είστε πιο επικοινωνιακές από τους άντρες,δεν θα ήταν άσχημο να κάνατε κάτι που θα σας επέτρεπε να μιλάτε. Εδώ και πάλι ίσως να πρότεινα κάποιο ομαδικό (πάλι με τις ίδιες επιφυλάξεις) για να περάσει λίγο πιο ευχάριστα η ώρα.

Άλλη εναλλακτική; Θα μπορούσατε και να πάτε για λίγο τρέξιμο με κάποια φίλη/φίλο. Γενικά οτιδήποτε κάνει την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα από όταν δεν κάνετε τίποτα απολύτως!

0lol

Σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα,όπως πηγές για να διαβάσετε αν θέλετε κάτι έξτρα,διατροφικές συμβουλές και περισσότερα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε,να είστε σταθερές σε αυτό που κάνετε και να το κάνετε για αρκετό καιρό ώστε να δείτε αποτελέσματα!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Από τον Φώτη Χατζηνικολάου, Personal Trainer

Πηγή: souvlaki-fitness.com