Περνάει ατελείωτες ώρες στην παραλία σχεδιάζοντας αυτά τα πολύπλοκα αριστουργήματα, γνωρίζοντας πάντα ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να ανέβει η παλίρροια και να του τα ξεπλύνει για πάντα.
Για να φτιάξει τα γεωμετρικά του σχέδιά, χρησιμοποιεί ένα κομμάτι σκοινί ως οδηγό, και με την τσουγκράνα του "χτενίζει" την υγρή, σκουρόχρωμη άμμο για να την φέρει στην επιφάνεια και να πετύχει τις χρωματικές αντιθέσεις με την ανοιχτόχρωμη στεγνή άμμο.
Στην ερώτηση "γιατί το κάνεις" ο Amador απαντάει ότι "είναι διασκεδαστικό! Περνάω όλη μου την ημέρα στην παραλία!". Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι "η διαδικασία περισσότερο από το αποτέλεσμα." Ξέρει ότι έχει στη διάθεσή του λίγο μόνο χρόνο μέχρι το κύμα να επιστρέψει και να του χαλάσει τις δημιουργίες του, αλλά ακόμα και αυτό είναι μέρος της μαγείας τους.
ΠΗΓΗ: pathfinder