Το… υποβρύχιο Βόρειο Σέλας

17.03.2017

Το σπάνιο φαινόμενο, το οποίο συνέβη πριν μερικές ημέρες, φωτογράφησαν λουόμενοι, οι οποίοι ανάρτησαν εικόνες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περίεργο θέαμα της βιοφωταύγειας προκαλείται, όταν δισεκατομμύρια μονοκύτταρα φύκη ή φυτικό πλαγκτόν «ενοχληθεί» από τα κύματα ή τα θαλάσσια ρεύματα. Όταν εκδηλώνεται το φαινόμενο, τα κύτταρα λάμπουν σε μια φωτεινή μπλε απόχρωση στο νερό.

Tazmania0015.jpg

Ο φωτογράφος Μπρετ Τσάτγουιν (Brett Chatwin) τράβηξε μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες στην παραλία της περιοχής Preservation Bay, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει κάτι τέτοιο στη ζωή του.

Ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια τουριστική βιομηχανία για το παράξενο θέαμα στην Τασμανία.

Tazmania005.jpg

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας Γκούσταφ Χαλεγκρέιφ (Gustaaf Hallegraeff) δήλωσε ότι η βιοφωταύγεια έχει δημιουργήσει ήδη παρελθόν από την πρώτη φορά που παρατηρήθηκε στο λιμάνι του Σίδνεϊ το 1860. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία είκοσι χρόνια παρουσιάζει θεαματική επέκταση, η οποία οφείλεται, όπως εκτίμησε, στα ωκεάνια ρεύματα και στην αύξηση της θερμοκρασίας.

tasmania1.jpg

tasmania2.jpg

tasmania4.jpg

tasmania6.jpg

tasmania5.jpg

tasmania3.jpg

Tazmania0044.jpg

Πηγή: snoopit24.com  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.