Το «κτίριο τέρας» του Χονγκ Κονγκ

29.01.2018

Το μεγαθήριο κατοικιών δεν είναι ένα κτίριο, αλλά πέντε πύργοι που συνδέονται μεταξύ τους και χτίστηκαν τη δεκαετία του 1960. Ωστόσο, αυτή η «ζούγκλα» δεν είναι απωθητική αισθητικά, καθώς προσφέρει χρωματικές νότες στο αστικό τοπίο.

Το Μπέι Κουάρι (Bay Quarry) είναι μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά στο ανατολικό Χονγκ Κονγκ, όπου όλο και περισσότεροι βιομηχανικοί και οικιστικοί χώροι ανοίγουν κάθε χρόνο. Αλλά ίσως κανένα κτίριο δεν είναι τόσο συμπυκνωμένο όσο το «κτίριο τέρας».

monster-building9.jpg

Το «Monster Building», όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια μιας δημογραφικής έκρηξης στη δεκαετία του 1960 για να προσφέρει επιδοτούμενες από την κυβέρνηση κατοικίες, σε πολίτες με χαμηλό εισόδημα.

Το συγκρότημα έχει παρόμοια εμφάνιση με άλλα οικιστικά συγκροτήματα, τα οποία χτίστηκαν την ίδια δεκαετία, με τους επάνω ορόφους να χρησιμοποιούνται ως κατοικίες και τους κάτω για καταστήματα που πωλούν τσάι, ψάρια και άλλα είδη παντοπωλείου.

Λόγω της συμμετρίας και της αισθητικά εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, το κτίριο έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα σημεία για τους αστικούς εξερευνητές, ενώ η περιοχή έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές ταινίες.

 monster-building1.jpg

monster-building4.jpg

monster-building6.jpg

monster-building5.jpg

monster-building.jpg

monster-building2.jpg

monster-building7.jpg

Πηγή: snoopit24.com  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.