Τεράστια γλυπτά από θαλασσόξυλα!

29.03.2018

Ο Τζέιμς Ντόραν Γουέμπ (James Doran-Webb), είναι ένας Βρετανός γλύπτης που ζει και εργάζεται στις Φιλιππίνες.

Γεννημένος το 1967, ο James πέρασε την πρώιμη παιδική του ηλικία στο Ντέβον και ταξίδεψε πολύ μαζί με τους γονείς του που ήταν ιστορικοί της τέχνης και ερευνητές.

Κατά συνέπεια, πέρασε τα εφηβικά του χρόνια σε διάφορες πόλεις, γνωρίζοντας την αποκατάσταση των αρχαιοτήτων και, ειδικότερα, την τέχνη σε διάφορες μορφές, την οποία σπούδασε όταν επέστρεψε στο Λονδίνο.

Παράλληλα, είχε ξεκινήσει να δημιουργεί ξύλινα μικροσκοπικά γλυπτά, τα οποία πουλούσε στην αγορά του Πορτομπέλο.

James-Doran20.jpg

Το ταξίδι του στις Φιλιππίνες το 1989 ήταν σημαντικό για αυτόν, καθώς αγάπησε τη χώρα και αποφάσισε να ζήσει εκεί, καθώς τον γοήτευσε η φύση με τις παραλίες της, την άγρια ​​ζωή και την παραδοσιακή λαϊκή τέχνη.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1990 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση εκεί σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ξύλινα αντικείμενα, από γλυπτά ζώων σε φυσικό μέγεθος, μέχρι έπιπλα.

Στη συλλογή του υπάρχουν μεταξύ άλλων αετοί, λαγοί, ελάφια, ταύροι, ακόμη και δράκοι, αλλά κυρίως άλογα. Ο γλύπτης αναπαράγει με έξοχο τρόπο τα ζώα σε κίνηση, γεγονός που τα καθιστά εκφραστικά, σαν να είναι ζωντανά.

Σύμφωνα με τον γλύπτη, το υλικό για τη γλυπτική του το βρίσκει στις ακτές του ωκεανού και τις όχθες των ποταμών, παρασυρμένα από το νερό.

James-Doran23.jpg

James-Doran21.jpg

James-Doran22.jpg

James-Doran18.jpg

James-Doran10.jpg

James-Doran16.jpg

James-Doran2.jpg

James-Doran9.jpg

James-Doran11.jpg

James-Doran19.jpg

James-Doran8.jpg

James-Doran12.jpg

James-Doran13.jpg

James-Doran14.jpg

James-Doran3.jpg

James-Doran7.jpg

James-Doran15.jpg

James-Doran.jpg

James-Doran5.jpg

James-Doran6.jpg

James-Doran4.jpg

James-Doran1.jpg

James-Doran14.jpg

James-Doran12.jpg

James-Doran17.jpg

 

Πηγή: snoopit24.com  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.