Τα τριαντάφυλλα ενός θρυλικού αρώματος

27.07.2018
Τα τριαντάφυλλα ενός θρυλικού αρώματος

Κοντά στο Πίγκομας (Pégomas) υπάρχει ένας τόπος όπου αναπτύσσονται γιασεμιά και τριαντάφυλλα για το άρωμα «Chanel Νο. 5».

Τα τριαντάφυλλα δεν είναι οποιαδήποτε τριαντάφυλλα, αλλά προέρχονται από την τριανταφυλλιά την εκατόφυλλη. Συχνά, τα άνθη της λυγίζουν από το βάρος τους. Όμως, δεν ξεχωρίζουν για αυτό το χαρακτηριστικό στοιχείο, αλλά για το ιδιαίτερα καθαρό γλυκό τους άρωμα σαν μέλι.

Η μυρωδιά τους είναι τόσο υπέροχη, που ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Ζοζέφ Μουλ (Joseph Mul), μπορεί να αναγνωρίσει την τριανταφυλλιά την εκατόφυλλη, με κλειστά μάτια.

chanel-no-5-perfumer-1024x683.jpg

Ο παππούς του ξεκίνησε να καλλιεργεί την τριανταφυλλιά στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Ο Μουλ κληρονόμησε το αγρόκτημα, συνεχίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τον γιο του.

Τα τριαντάφυλλα ανθίζουν όλα μαζί και για αυτό το λόγο, χρειάζεται να γίνει η συγκομιδή τους μέσα σε δεκαπέντε ημέρες. Εβδομήντα άτομα δουλεύουν ανά ζεύγη, για να μαζέψουν τα άνθη από το χωράφι των 200 στρεμμάτων.

roda1.jpg

Όταν πια συγκεντρωθούν τα τριαντάφυλλα, τα βάζουν σε σάκους και παραδίδονται στο εργοστάσιο του οίκου μόδας. Όλα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα, γιατί τα λουλούδια δεν έχουν την ίδια μυρωδιά όταν κοπούν, καθώς τα έλαιά τους εξασθενούν.

Ενα μικρό μπουκάλι του αρώματος «Chanel Νο. 5» απαιτεί χίλια άνθη γιασεμιού και δώδεκα τριαντάφυλλα Πίγκομας.

roda2.jpg

roda3.jpg

roda.jpg

 

Πηγή: The Awesome Daily / Photo Credit Pari Dukovic

Επιμέλεια Snoopit24  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.