Σύστημα λέιζερ οριοθετεί το χώρο του ποδηλάτη στο δρόμο (video)

15.06.2017

Οι βόλτες με τα ποδήλατα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία αλλά είναι και αρκετά επικίνδυνες εάν δεν λάβουν οι αναβάτες τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Ο κατασκευαστής των γαλλικών ελαστικών Michelin δημιούργησε μια συσκευή φωτισμού για ποδήλατα, που είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των ποδηλατών.

Το Bikesphere φωτίζει συνεχώς την περιοχή γύρω από τον ποδηλάτη και τον προειδοποιεί εάν αλλάξει κάτι στην κυκλοφορία κοντά του, με σκοπό εκείνος να αυξήσει την ορατότητά του.

bikesphere-5.jpg

Ο αισθητήρας προσέγγισης εντοπίζει ένα πλησιέστερο όχημα κι αν αυτό έρθει πολύ κοντά στο ποδήλατο, το σύστημα θα ενεργοποιήσει αυτόματα δύο περιστρεφόμενα λέιζερ για να προστατεύσει το δίτροχο δημιουργώντας γύρω του ένα κόκκινο φωτοστέφανο.

bikesphere-1.jpg

bioshere1.jpg

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Bikesphere λειτουργεί ως κανονικός προβολέας. Η Michelin ανέπτυξε αυτή την “έξυπνη” συσκευή ως μέρος της πρωτοβουλίας #TrendyDrivers που επιδιώκει να μειώσει τα ατυχήματα στον δρόμο.

 Bikesphere2.png

Πηγή: perierga.gr  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.