Οι γυναίκες με τα τατουάζ

09.01.2018
Οι γυναίκες με τα τατουάζ

Η φυλή Τάρου (Tharu) ζει στους νότιους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Το 2011, ο εκτιμώμενος πληθυσμός της ήταν περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, με την πλειονότητα να ζει στο Νεπάλ.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους «ανθρώπους των δασών», όπως ίδιοι χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους, είναι ινδουιστές και επιβιώνουν από τη γεωργία και το κυνήγι. Θεωρούνται από τους ιθαγενείς που ζουν απομονωμένοι και διατηρούν ακόμα τις ποικιλίες της γλώσσας τους.

LastTattooedWomen7.jpg

Μία από τις ξεχωριστές παραδόσεις τους είναι τα τατουάζ που έχουν όλες οι γυναίκες της φυλής. Μια παράδοση για την οποία υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις, αλλά σήμερα τείνει να εκλείψει.

Ο Λιβανέζος φωτορεπόρτερ Omar Reda πήγε στην περιοχή των Tharu, στο Νεπάλ, και απαθανάτισε τα μοναδικά τατουάζ των γυναικών, ενώ προσπάθησε να μάθει γιατί τα κάνουν όλες, χωρίς καμιά εξαίρεση.

 LastTattooedWomen17.jpg

Σύμφωνα με όσα του είπαν οι ίδιες, υπήρχαν τρεις αντικρουόμενοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες έκαναν και κάνουν τα τατουάζ τους.

Ο πρώτος και πιο συγκλονιστικός έχρεται από το μακρυνό παρελθόν και λέει ότι τα όμορφα κορίτσια των Tharu οδηγούνταν στο παλάτι της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου κρατούνταν σαν σεξουαλικές σκλάβες.

LastTattooedWomen8.jpg

Η συνεχής απαγωγή των όμορφων κοριτσιών οδήγησε τις γυναίκες της φυλής να ζωγραφίζουν το σώμα τους με τατουάζ, έτσι ώστε να φαίνονται άσχημες στους βασιλικούς.

LastTattooedWomen.jpg

Η δεύτερη ιστορία είναι εντελώς αντίθετη και αναφέρει ότι το τατουάζ ήταν υποχρεωτικό για τις έφηβες. Εάν το κορίτσι δεν είχε τατουάζ, τότε θα το έδιωχναν από την κοινότητα, καθώς και από την οικογένειά της.

Οι γυναίκες χωρίς τατουάζ δεν επιτρεπόταν να παντρεύονται ή ακόμη και να μιλάνε με άλλους ανθρώπους της φυλής!

 LastTattooedWomen24.jpg

Η τρίτη ιστορία έχει μεταφυσική αιτία. Σύμφωνα με αυτήν τα τατουάζ έγιναν προκειμένου να ενισχυθεί η ομορφιά των γυναικών, ώστε όταν πεθάνουν, να πάνε στον ουρανό με την πιο όμορφη εμφάνιση τους.

Δεν είναι σίγουρο ποια από τις τρεις ιστορίες είναι αλήθεια. Μπορεί να μην είναι καμία, ή μπορεί να είναι και όλες. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η τέχνη του τατουάζ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο μεταξύ αυτών των ανθρώπων.

LastTattooedWomen85.jpg

LastTattooedWomen6.jpg

oi-gynaikes-me-ta-tatouaz85.jpg

LastTattooedWomen1.jpg

LastTattooedWomen2.jpg

Πηγή: snoopit24.com