Ο ισχυρότερος αετός στον κόσμο (video)

08.07.2017

Μια φωτογραφία ενός άντρα με μια άρπυια έχει προκαλέσει δέος. Και ταυτόχρονα ενδιαφέρον για το είδος του πουλιού.

o-isxyroteros-aetos7.jpg

Το αρπακτικό πτηνό απαντά αποκλειστικά στη Νότιο Αμερική και η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Harpia harpyja. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ισχυρούς αετούς.

Η άρπυια έχει προσελκύσει το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον, λόγω της εκτεταμένης απώλειας των ενδιαιτημάτων της και της συνεχιζομένης μείωσης του πληθυσμού της.

o-isxyroteros-aetos6.jpg

Αυτός ο αετός διαθέτει τους πιο μεγάλους γαμψώνυχες, με μήκος 9 εκατοστά. Μπορεί να έχουν το ίδιο μήκος με εκείνους μιας αρκούδας!

o-isxyroteros-aetos2.jpg

Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σώμα του, τον κάνει έναν πανίσχυρο κυνηγό των τροπικών δασών. Μπορεί να σηκώσει θήραμα μέχρι και επτά κιλά!

o-isxyroteros-aetos5.jpg

Το μήκος του σώματός του φτάνει το ένα μέτρο. Τα αρσενικά ζυγίζουν περίπου 5 κιλά, ενώ τα θηλυκά φτάνουν και τα 9 κιλά. Το διαιτολόγιό τους είναι εξαιρετικά ποικίλο, αλλά η βασική τους λεία είναι τα δενδρόβια θηλαστικά (πίθηκοι και βραδύποδες). Ενα ζευγάρι αρπυιών ανατρέφει συνήθως έναν νεοσσό κάθε 2-3 χρόνια.

Η άρπυια είναι το Εθνικό Πτηνό του Παναμά και απεικονίζεται στο θυρεό του κράτους.

 o-isxyroteros-aetos4.jpg

o-isxyroteros-aetos3.jpg

o-isxyroteros-aetos1.jpg

o-isxyroteros-aetos0.jpg

Πηγή: snoopit24.com  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.