Μια Βιβλιοθήκη σε στάση ΚΤΕΛ στη Πάρο

06.02.2019
Μια Βιβλιοθήκη σε στάση ΚΤΕΛ στη Πάρο

Ωραία έκπληξη γεμάτη μυστήριο, κάπου κοντά στην Αλυκή.

Ήταν πριν περίπου ένα μήνα, όταν στη σελίδα της Ευτυχίας Γιαννάκη στο Facebook είδα μια εικόνα που με έκανε να θέλω να κλείσω εισιτήρια για Πάρο. Δεν είχε ούτε θάλασσα, ούτε ηλιοβασίλεμα. Το βασικό της θέμα ήταν μια στάση ΚΤΕΛ που κάποιος είχε μετατρέψει σε βιβλιοθήκη.

Έστειλα αμέσως μήνυμα στη γνωστή συγγραφέα της «Τριλογίας της Αθήνας». Ήθελα να ρωτήσω πληροφορίες και αν μπορούσα να μοιραστώ τη φωτογραφία στο Mybookmark. Mου απάντησε γρήγορα, πρόθυμα και χαμογελαστά μου έδωσε το OK, αλλά πληροφορίες περισσότερες δεν είχε σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία.

books_paros.jpg

Κάπου εκεί το δημοσιογραφικό μου δαιμόνιο μού χτύπησε την πόρτα και ξεκίνησα να κάνω τηλέφωνα προς ουκ ολίγους αριθμούς από 22840. Συνομίλησα με αρκετό κόσμο που υποθέτω ότι απορούσε με το «αίτημα» που διατύπωνα. Ήθελα να βρω αυτόν που κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση. Να του πω ένα μπράβο για την πρωτοβουλία και να τον γνωρίσω και σε εσάς.

googlemaps-ktel-book.jpg

Google Maps, 2011

Εν τέλη, κατέληξα σε ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο για να με βοηθήσει. Δε θα πω σε ποιον ανήκε, γιατί δεν έχω ζητήσει τέτοια άδεια. Θα πω μόνο ότι ήταν ένας άνθρωπος που φάνηκε να έτρεξε με την ίδια όρεξη που θα έτρεχα εγώ. Χτύπησε πόρτες, ρώτησε γείτονες. Απάντηση δε βρήκαμε όμως. Φήμες θέλουν πίσω από την μεταμόρφωση μιας άχαρης στάσης σε μίνι βιβλιοθήκη, να είναι κάποιος που διατηρεί εξοχικό στην περιοχή και έρχεται από ξένα μέρη. Η αναζήτηση δε σταματάει, το τηλέφωνο μου ίσως χτυπήσει και μάθουμε όνομα...

paros_ktel_vivliothiki1.jpg

Μέχρι τότε όμως, μοιράζομαι αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες που μου έστειλε η Ευτυχία Γιαννάκη. Έτσι, σαν ένα αντίο στο καλοκαίρι και σαν μια ευγενική υπενθύμιση ότι μπορούμε να ομορφύνουμε τον κόσμο μας, αρκεί να κάνουμε ο κάθε ένας μια μικρή κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: mybookmark.gr  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.