Ξενοδοχείο για βιβλιοφάγους

09.10.2017
Ξενοδοχείο για βιβλιοφάγους

Αν αποφασίσετε ποτέ να επισκεφθείτε το μεσαιωνικό χωριό Obidos, στην Πορτογαλία, δεν χρειάζεται να κάνετε τον κόπο να φέρετε μαζί σας ένα βιβλίο για να περάσετε την ώρα σας. Απλώς κλείστε δωμάτιο στο ξενοδοχείο The Literary Man και μετά μπορείτε να επιλέξετε ένα από τη συλλογή των 50.000 και πλέον βιβλίων που διαθέτει στους χώρους του.

Άνοιξε τις πόρτες του το 2015 και έχει ήδη γίνει διάσημο ως το “καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο για τους λάτρεις του βιβλίου”.

Διαθέτει μια συνεχώς αυξανόμενη συλλογή λογοτεχνικών έργων, τα περισσότερα από τα οποία είναι γραμμένα στα Αγγλικά.

Τα βιβλία βρίσκονται σχεδόν παντού μέσα στο ξενοδοχείο, στο σαλόνι, στα υπνοδωμάτια, στο μπαρ, ακόμα και στην παλιά κάβα του. Τα πάνω από 50.000 λογοτεχνικά έργα καλύπτουν ποικίλα είδη, από μυθιστορήματα και ποίηση έως βιβλία μαγειρικής.

litery1.jpg

Αλλά τι συμβαίνει αν βρείτε ένα πολύ καλό βιβλίο και δεν μπορείτε να το ολοκληρώσετε μέχρι το τέλος της διαμονής σας; Μπορείτε πάντα να το πάρετε μαζί σας, καθώς τα περισσότερα από τα βιβλία του The Literary Man είναι διαθέσιμα για αγορά, συμπεριλαμβανομένων μερικών παλιών, σπάνιων τίτλων που ξεπερνούν τα $550.

litery8.jpg

Ωστόσο, οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν να προσθέσουν εκείνοι ένα βιβλίο στη συλλογή του ξενοδοχείου αντί να το πάρουν φεύγοντας. «Οι φιλοξενούμενοι φέρνουν τα δικά τους βιβλία και θέλουν να τα προσθέσουν στη συλλογή μας και εκείνοι που δεν έχουν βιβλία μαζί τους συνήθως τα στέλνουν αργότερα με τη μορφή δωρεάς», αναφέρει ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου The Literary Man στη Daily Mail.

Μάλιστα, η συλλογή των βιβλίων αυξάνεται με τόσο γρήγορο ρυθμό που σύντομα ο αριθμός θα φτάσει τα 100.000 βιβλία. Όσο για την τιμή της διανυχτέρευσης; Περίπου 80 ευρώ.

litery7.jpg

litery6.jpg

litery5.jpg

litery4.jpg

litery3.jpg

litery2.jpg

litery1-750x400.jpg

Πηγή: perierga.gr