Κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο σε όλο τον κόσμο

05.02.2019
Κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο σε όλο τον κόσμο

Κάθε παιδί αξίζει μια εκπαίδευση. Δυστυχώς, τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες - το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού - σπάνια έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα αγόρια να μαθαίνουν, να μελετούν και να πετυχαίνουν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 65 εκατομμύρια κορίτσια δεν φοιτούν στο σχολείο. Από τα 774 εκατομμύρια άτομα που είναι αναλφάβητα σε όλο τον κόσμο, τα δύο τρίτα είναι γυναίκες.

Υπάρχουν 33 εκατομμύρια λιγότερα κορίτσια στο δημοτικό σχολείο από τα αγόρια. Η εκπαίδευση, όμως, πραγματικά σώζει ζωές. Αν κάθε γυναίκα σε όλο τον κόσμο είχε πρόσβαση στην εκπαίδευση, οι παιδικοί θάνατοι θα μειώνονταν στο μισό!

Η HuffPost συγκέντρωσε φωτογραφίες κοριτσιών από σχολεία όλου του κόσμου. Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν κορίτσια όλων των ηλικιών από τη Νιγηρία, τη Συρία, το Πακιστάν, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες. Είτε περπατούν στο σχολείο με φίλες ή ενθουσιασμένες για να μάθουν κάτι νέο στην τάξη, αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν απόδειξη ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Ρωσία

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio1.jpg

Κορίτσια παρακολουθούν ένα μάθημα σε ένα σχολείο στο χωριό Tatar του Belozyorye στη Mordovia της Ρωσίας, στις 1 Φεβρουαρίου 2017. Getty Images

Ινδία

 koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio2.jpg

Ινδές μουσουλμάνες μαθήτριες απαγγέλλουν το Κοράνι στη θρησκευτική σχολή Madrasatur-Rashaad στο Hyderabad της Ινδίας στις 19 Ιουνίου 2017. Getty Images

Ιαπωνία

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio3.jpg

Μαθήτριες περπατούν προς το σπίτι τους στην περιοχή Ebisu στο Τόκιο, Ιαπωνία, στις 4 Σεπτεμβρίου 2017. Getty Images

Ζιμπάμπουε

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio7.jpg

Μια νεαρή μαθήτρια σε μια συναυλία στο Glen Forest Development Center στις 3 Δεκεμβρίου 2012, στο Harare της Ζιμπάμπουε. Raphael Huenerfauth/Photothek/Getty Images

Υεμένη

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio6.jpg

Κορίτσια παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο τους (που έχει υποστεί ζημιά από μια πρόσφατη αεροπορική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία) στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας Hodeidah της Υεμένης στις 24 Οκτωβρίου 2017. Reuters

Σρι Λάνκα

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio5.jpg

Κορίτσια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους για εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Colombo Stock Market στο Colombo της Σρι Λάνκα στις 24 Νοεμβρίου 2017. Reuters

Συρία

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio4.jpg

Μαθήτριες παρακολουθούν μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, που δόθηκε από τα μέλη της Πολιτικής Άμυνας, μέσα σε σχολείο στην πολιορκημένη πολιορκημένη πόλη Douma, στο ανατολικό προάστιο της Γκάτου, στη Συρία, στις 2 Μαΐου 2017. Reuters

Φιλιππίνες

 koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio8.jpg

Γυναίκα συνοδεύει μαθήτριες στο σχολείο τους την πρώτη μέρα των μαθημάτων στο Sitio Kinabuksan, στο χωριό Kawag, Subic, στην επαρχία Zambales, βόρεια της Μανίλα, 1 Ιουνίου 2015. Lorgina Minguito / Reuters

Σομαλία

 koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio9.jpg

Μαθήτριες περπατούν στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, στο γυμνάσιο Gambool στην περιοχή Garowe της Somaliland. Το σχολείο είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει την ικανότητα για 1.750 μαθητές, τόσο αγόρια όσο και κορίτσια. SIMON MAINA via Getty Images

Γκάμπια

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio10.jpg

Δύο μαθήτριες περπατούν μέχρι τη λεωφόρο Kairaba στο Banjul, Γκάμπια, 24 Ιανουαρίου 2017. Thierry Gouegnon / Reuters

Ινδία

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio11.jpg

Μαθήτριες κάθονται στο έδαφος με μια προσωρινή στέγη να τις προστατεύει από τον δυνατό ήλιο σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Bilwadi στην πολιτεία του Rajasthan. Τα κορίτσια που προέρχονται από νομαδικές οικογένειες, είναι ηλικίας 6-14 ετών και διδάσκονται μαθηματικά καθώς και ανάγνωση και γραφή στα Χίντι. Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2014. Jonas Gratzer/LightRocket/Getty Images

 Αφγανιστάν

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio27.jpg

Sham Marai / AFP / Getty Images - Αφγανές μαθήτριες επιβιβάζονται σε λεωφορείο στο χωριό Qara Zaghan στην επαρχία Baghlan στις 7 Μαΐου 2013.

Ηνωμένες Πολιτείες

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio14.jpg

Ann Hermes / Το Christian Science Monitor / Getty Images - Οι σπουδάστριες ακούν τις οδηγίες κατά τη διάρκεια μιας τάξης κωδικοποίησης στη σχολή The Young Women's Leadership School of Astoria στη Νέα Υόρκη στις 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Γάζα

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio16.jpg

 MAHMUD HAMS μέσω της Getty Images - Παλαιστίνιες μαθητριες περπατούν ανάμεσα από κτίρια που καταστράφηκαν από Ισραηλινές επιδρομές στο δρόμο τους για το σχολείο στη γειτονιά Shejaiya της Πόλης της Γάζας στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Νότια Αφρική

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio12.jpg

Siphiwe Sibeko / Reuters - Μαθήτριες περπατούν ανάμεσα από αστυνομικούς έξω από το δικαστήριο Hillbrow κατά τη διάρκεια δίκης μαθητών που συνελήφθησαν επειδή ζητούσαν δωρεάν εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ του Witwatersrand της Νότιας Αφρικής, στις 12 Οκτωβρίου 2016.

Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio25.jpg

Getty Images - Κορίτσια γυμνασίου περπατούν στην πόλη Birao στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στις 21 Δεκεμβρίου 2017.

Μπανγκλαντές

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio22.jpg

UIG / Getty Images - Παιδιά μαθαίνουν τα μαθήματά τους στο σπίτι, σε ένα χωριό στο Netrok.

Ισπανία

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio21.jpg

Marcelo Del Pozo / Reuters - Μαθήτριες που φορούν κοστούμια περπατούν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής σε μόνιμη έκθεση στο ερευνητικό κέντρο Velazquez στη Σεβίλλη, 11 Μαΐου 2009.

 Γκάνα

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio26.jpg

Melanie Stetson Freeman / Το Christian Science Monitor / Getty Images - Μαθήτριες γυρίζουν στο σπίτι τους στο χωριό τους που παράγει κακάο στις 11 Νοεμβρίου 2015, στο Akyekyere της Γκάνα.

Γαλλία

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio23.jpg

Patrick Hertzog/AFP/Getty Images - Κορίτσια αγκαλιάζονται την πρώτη ημέρα του σχολείου έξω από το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Στρασβούργου στη Γαλλία την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Ιράκ

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio17.jpg

Thaier Al-Sudani / Reuters - Κορίτσια περπατούν δίπλα από έναν στρατιώτη των ΗΠΑ σε περιπολία με την ιρακινή αστυνομία στην περιοχή Ameen της Βαγδάτης, στις 14 Οκτωβρίου 2008.

Νεπάλ

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio15.jpg

Education Images/UIG/Getty Images - Κορίτσια με πορτοκαλί στολές περπατούν προς το σχολείο τους κατά μήκος ενός μονοπατιού στο Manaslu Trek, στο Νεπάλ.

Ινδονησία

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio19.jpg

Beawiharta Beawiharta / Reuters - Μαθητές καθώς διασχίζουν ένα ποτάμι για να φτάσουν στο σχολείο στο χωριό Sanghiang Tanjung στο Lebak regency, το χωριό Banten της Ινδονησίας, στις 19 Ιανουαρίου 2012.

Αϊτή

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio24.jpg

 Thony Belizaire / AFP / Getty Images - Βραζιλιάνικες ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ διανέμουν χυμούς και κράκερς σε μαθητές στη σχολή Immaculate Conception στις 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Port-au-Prince της Αϊτής.

Γερμανία

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio13.jpg

Ullstein Bild / Getty Images - Οι μαθητές της 7ης και 8ης τάξης κολυμπούν κατά τη διάρκεια ενός σχολικού τριάθλου στις 19 Ιουνίου 2010, στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Αιθιοπία

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio20.jpg

 Getty Images - Μαθήτριες στο δημοτικό σχολείο στο Sheno, Αιθιοπία, στις 18 Οκτωβρίου 2017.

 Μαρόκο

koritsia-pou-pigainoun-sto-sxoleio18.jpg

 FADEL SENNA μέσω της Getty Images - Μια μαθήτρια περπατά προς το σχολείο της στο Taghzirt, ένα απομονωμένο χωριό στην επαρχία el-Haouz στα βουνά του Άτλαντα νότια του Μαρακές στις 4 Μαρτίου 2016.

Επιμέλεια: Ελένη Λαυρεντάκη

Πηγή: huffingtonpost  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.