Κόκκινο χαλί από καβούρια!

15.01.2018
Κόκκινο χαλί από καβούρια!

Ένα τουριστικό αξιοθέατο αποτελεί για το νησί, που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και ανήκει στην Αυστραλία, η αναπαραγωγή των καβουριών.

Οι πιο γνωστές εικόνες που έρχονται κατά καιρούς στην επιφάνεια αφορούν στη μετακίνηση των καβουριών προς τις παραλίες, με τις τοπικές αρχές κλείνουν τους δρόμους για να περνούν.

crabsf.jpg

Όμως, δεν είναι τόσο γνωστές οι εκπληκτικές εικόνες από τα εκατομμύρια νεογέννητα καβούρια, τα οποία σκεπάζουν τους βράχους και τα φυτά της παραλίας σαν ένα κινούμενο κόκκινο χαλί.

crabsk.jpg

Η μετανάστευση των κόκκινων καβουριών ξεκινά τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, όταν αρχίζει η περίοδος των βροχών. Τα ενήλικα καβούρια εγκαταλείπουν τα νερά τους στη πυκνή ζούγκλα και περπατούν στην παραλία.

Σκάβουν τρύπες στην άμμο για να τοποθετηθούν τα αυγά όταν γεννηθούν, και γυρίζουν στη ζούγκλα. Τα θηλυκά μένουν με τα αυγά τους και μετά από 2-3 εβδομάδες ξεκινούν το ταξίδι της δικής τους επιστροφής.

crabsj.jpg

Τα αυγά εκκολάπτονται στο νερό της ακτής ως προνύμφες και εκατομμύρια μικροσκοπικά καβούρια κάνουν την εμφάνιση τους μετατρέποντας τις παραλίες σε εξωγήινο τοπίο που θυμίζει εικόνες από τον Άρη.

Τα μικροσκοπικά πλάσματα θα προχωρήσουν αργά προς το κέντρο της ζούγκλας έως ότου συνδεθούν με τους ενήλικες.

crabsi.jpg

Τέσσερα χρόνια αργότερα, και αυτά τα καβούρια θα είναι έτοιμα να κάνουν τη δική τους μετανάστευση στην παραλία για να ξεκινήσουν τον νέο κύκλο της ζωής.

 crabst.jpg

Όλες οι φάσεις της μετανάστευσης είναι δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα με επισκέπτες που υπολογίζουν το ταξίδι τους να συμπέσει με αυτήν, ώστε να δουν το μοναδικό θέαμα, καθώς τα κόκκινα καβούρια ζουν μόνο στο νησί των Χριστουγέννων.

crabse.jpg

crabsss.jpg

crabsxx.jpg

crabsx.jpg

crabs1.jpg

crabsd.jpg

crabsh1.jpg

crabsg.jpg

crabsl.jpg

crabsm.jpg

crabss.jpg

Πηγή: snoopit24.com