Η βεράντα της θάλασσας!

12.12.2018
Η βεράντα της θάλασσας!

Η Τροπέα (Tropea) είναι μια εντυπωσιακή πόλη στην Καλαβρία, που δεσπόζει στον κόλπο της Αγίας Ευφημίας στο Τυρρηνικό Πέλαγος.

Η ακτογραμμή ονομάζεται Κόστα ντέλι Ντέι (Costa degli Dei), η «Ακτή των Θεών», και είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών στην Ιταλία.

Με τα κάθετα βράχια που βλέπουν στην κρυστάλλινη γαλάζια θάλασσα και τις ηλιόλουστες παραλίες, η Tropea είναι ένα διάσημο θέρετρο και ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ιταλούς.

Η πόλη είναι ένας λαβύρινθος με αρκετά σοκάκια, πλατείες και παλιά πέτρινα σπίτια. Για να φτάσει κανείς στις παραλίες υπάρχουν σκάλες, ενώ σε μια καθαρή μέρα μπορείτε εύκολα να δείτε το ηφαιστειογενές νησί Στρόμπολι.

Ο θρύλος λέει ότι η Tropea ιδρύθηκε από τον Ηρακλή, όταν επέστρεψε ολοκληρώνοντας έναν από τους 12 άθλους του, στις Ηράκλειες στήλες. Η ιστορία, όμως, αναφέρει ότι ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Σκιπίωνα τον Αφρικανό, μετά τη νίκη επί του Αννίβα στη Μάχη της Ζάμας (202 π.Χ.).

Μάλιστα, προσέφερε την πόλη ως τρόπαιο ευγνωμοσύνης στους θεούς για τη νίκη και έτσι πήρε το όνομα της. Η περιοχή είχε κατοικηθεί ήδη από τη νεολιθική εποχή και έχει καταληφθεί σε διάφορες εποχές από τους Άραβες, Νορμανδούς, ακόμα και Τούρκους.

Στο Νορμανδικό καθεδρικό ναό της Tropea υπάρχει μια εικόνα της Παναγίας της Ρουμανίας, βυζαντινής καταγωγής, η οποία χρονολογείται γύρω στο 1330. Η εικόνα αυτή θεωρείται θαυματουργή και είναι προστάτιδα της πόλης, καθώς εκτιμάται ότι έχει γλυτώσει τους κατοίκους από φυσικές καταστροφές και πολέμους.

tropea-5.jpg

Photo Credit Marco Lazzaroni

tropea_10.jpg 

Photo Credit kajikawa

tropea-1.jpg 

Photo Credit marasusa tropea

tropea-2.jpg 

Photo Credit Comune di Tropea

 tropea-4.jpg

Photo Credit simo0082

tropea-6.jpg 

Photo Credit fabriziosinopoli

 tropea-3.jpg

Photo Credit Comune di Tropea

tropea-7.jpg 

Photo Credit fabriziosinopoli

 tropea-8.jpg

Photo Credit Caterina Policaro

tropea-9.jpg 

Photo Credit Comune di Tropea

tropea-11.jpg 

Photo Credit kajikawa

tropea_12.jpg 

Photo Credit MrPepanos

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια: snoopit24.com