Η πιο ψυχεδελική βιβλιοθήκη του κόσμου!

20.11.2018
Η πιο ψυχεδελική βιβλιοθήκη του κόσμου!

Η βιβλιοθήκη Μιγκέλ Λέρδο ντε Τεχάδα (Miguel Lerdo de Tejada), είναι ένας θησαυρός για αυτούς που αναζητούν οικονομικά αρχεία και εφημερίδες του παρελθόντος.

Είναι, ίσως, η μοναδική στον κόσμο που αντί για πίνακες ζωγραφικής και αυστηρά χρώματα στους τοίχους, κυριαρχούν οι ψυχεδελικές τοιχογραφίες.

libary3.jpg

Ο Ρωσό-Μεξικανός καλλιτέχνης Vladimir Víktorovich Kibálchich Rusakov, γνωστός και ως Βλάντι (Vlady), ζωγράφισε τα 21.527 τετραγωνικά μέτρα τοιχογραφιών που καλύπτουν τους τοίχους της πρώην μπαρόκ εκκλησίας και θεάτρου του 18ου αιώνα.

Με την ονομασία «La Revolución y los Elementos», οι τοιχογραφίες είναι αναμφισβήτητα μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναπαραστάσεις της επανάστασης που ασχολούνται με την τέχνη και δίνουν στο κίνημα των τοιχογραφιών μια τελείως διαφορετική διάσταση.

libarya

Ο Vlady άρχισε να ζωγραφίζει το κτίριο στη δεκαετία του 1970. Αρχικά, ζωγράφισε μια ψυχεδελική τοιχογραφία του Φρόιντ και της σεξουαλικής επανάστασης και έπειτα μετακινήθηκε σε εξερευνήσεις άλλων επαναστατικών ιδεών και κινήσεων, από τη μουσική επανάσταση που εκδηλώθηκε σε όλη την Αμερική.

biblioteca2.jpg

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που ακολούθησε, εργάστηκε στις τοιχογραφία, ζωγράφισε επαναστάτες στη Βαστίλη, τον Ιησού, ακόμη και τον εαυτό του.

Οι λεπτομέρειες είναι εκπληκτικές. Ο Vlady πέρασε κάποτε μια ολόκληρη μέρα για να ζωγραφίσει ένα τμήμα του τοίχου 50 εκατοστών του τοίχου, με μια βούρτσα που είχε μόνο τέσσερις τρίχες!

biblioteca.jpg 

libary2.jpg

biblioteca1.jpg

libary4.jpg

library.jpg

libary1.jpg

i-pio-psyxedeliki-vivliothiki-tou-kosmou.jpg

 

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.