Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης έφτιαξε ένα τρένο για τα βιβλία της! (video)

03.04.2019
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης έφτιαξε ένα τρένο για τα βιβλία της! (video)

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, παρουσίασε πρόσφατα το νέο της απόκτημα: έναν σιδηρόδρομο για τη μεταφορά των βιβλίων της και είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Μοιάζει να έχει βγει από τα καρέ κάποιας παδικής ταινίας φαντασίας, αλλά στην ουσία αυτό το τρενάκι βιβλίων δεν έγινε για να προσελκύσει τα παiδιά (αν και έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους).

i-dimosia-vivliothiki-tis-neas-yorkis-eftiakse-ena-treno-gia-ta-vivlia-tis.jpg

Στην ουσία πρόκειται για μία πανάκριβη, υπερσύγχρονη κατασκευή που κόστισε πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια και στόχο έχει να περιοριστεί η φθορά των βιβλίων κατά τη μεταφορά τους και να βελτιωθεί η άμεση πρόσβαση σε όλα βιβλία, όλων των ερευνητών και γενικότερα των επισκεπτών της βιβλιοθήκης.

i-dimosia-vivliothiki-tis-neas-yorkis-eftiakse-ena-treno-gia-ta-vivlia-tis2.jpg

Το συγκεκριμένο τρενάκι μεταφέρει τα βιβλία παντού στους 11 ορόφους της βιβλιοθήκης, ενώ έχει πρόσβαση και στο υπόγειο όπου είναι αποθηκευμένος μεγάλος αριθμός βιβλίων και το προσωπικό της βιβλιοθήκης δηλώνει πως έχει βελτιώσει πολύ την καθημερινότητά τους και την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους.

i-dimosia-vivliothiki-tis-neas-yorkis-eftiakse-ena-treno-gia-ta-vivlia-tis3.jpg

Πηγή: mag.sigmalive.com  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.