Αυτή είναι η πίτσα που δεν παχαίνει!

30.03.2014
Αυτή είναι η πίτσα που δεν παχαίνει!

Σίγουρα πιστεύετε ότι η πίτσα αποτελεί μία απαγορευμένη απόλαυση, ειδικά αν προσέχετε τη σιλουέτα σας. Πολύ μικρές αλλαγές στην παρασκευή της θα μπορούσαν να τη μετατρέψουν σε ένα υγιεινό, πολύ θρεπτικό, νόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες γεύμα. Δείτε, λοιπόν, πώς να προσαρμόσετε την παραγγελία σας την επόμενη φορά!

Επιλέξτε τη σωστή ζύμη

Προτιμάτε τη λεπτή και, ακόμα καλύτερα, τη ζύμη από αλεύρι ολικής αλέσεως. Η λεπτή ζύμη έχει λιγότερες θερμίδες, ενώ το αλεύρι ολικής αλέσεως θα σας προσφέρει πολύτιμες βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία και φυτικές ίνες, που θα σας κάνουν να νιώθετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο διάστημα.

Μειώστε το τυρί

Αν το κατάστημα απ' που παραγγέλνετε δεν διαθέτει τυρί μειωμένων λιπαρών, τότε ζητήστε να σας μειώσουν την ποσότητα του τυριού στο μισό. Η πίτσα θα παραμείνει νόστιμη, αλλά θα περιέχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες.

Αλλάξτε τα αλλαντικά με λαχανικά

Τα λαχανικά έχουν πολύ λίγες θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά και είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και νερό, ενώ προσδίδουν γεύση στην πίτσα.

Προτιμήστε τις άπαχες πρωτεΐνες

Αντί για λουκάνικα, πεπερόνι, μπέικον ή ζαμπόν, προτιμήστε στήθος κοτόπουλου, λουκάνικο κοτόπουλου, άπαχο ζαμπόν ή ακόμη καλύτερα, παραλείψτε τελείως το κρέας.

Ζητήστε να μην αλείψουν τη ζύμη με λάδι

Για καλύτερη γεύση, μπορείτε να ζητήσετε να αλείψουν τη ζύμη με σκελίδες σκόρδου πριν από το ψήσιμο.

Ζητήστε φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Η σάλτσα από φρέσκια ντομάτα έχει χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες, ενώ είναι πλούσια σε λυκοπένιο, που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.