Ανδρέας Ζουρδός

Ανδρέας Ζουρδός

02.12.2013

Σε μία από τις παραδόσεις των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο ο καθηγητής μου, ο κος Ihab Tewfik, αποφάσισε να μας βάλει να δούμε την ταινία Super Size me. Tον πήγαινα τον Ihab, ήταν πάντα ευδιάθετος, είχε πάθος για το αντικείμενό του, και προσπαθούσε να μας απλοποιήσει την γνώση.

14.11.2013

Η αποτοξίνωση είναι μια έννοια που χρησιμοποιείται στην ιατρική για τα θύματα δηλητηρίασης ή για τα άτομα που είναι εθισμένα σε ναρκωτικές ουσίες. Παρ' όλα αυτά, οι  «ειδικοί» συντάκτες θεμάτων διατροφής των περιοδικών ποικίλης ύλης και των site ευρείας κατανάλωσης καπηλεύονται  την έννοια της αποτοξίνωσης συνήθως κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

09.11.2013

Το αλκοόλ είναι ριζωμένο βαθιά στην κουλτούρα των περισσότερων κοινωνιών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στον αγγλόφωνο  δυτικό πολιτισμό  τα τραγούδια με αναφορές στο αλκοόλ γίνονται πάντα αγαπητά, π.χ το μελωδικό "Summer Wine", το "Red red wine" των UB40, το μπιτάτο "I drink to get drunk", και το "Whiskey in the Jar" των Thin Lizzy και το Alabama Song των Doors.

05.11.2013
Από τον Γκάντι μέχρι τις φυλακές του Γκουαντανάμο η απεργία πείνας είναι μία μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας με στόχο την  άσκηση ψυχολογικής πίεσης.
01.11.2013

Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης αλλά και στην εποχή της παραπληροφόρησης. Ο κόσμος κατακλύζεται από παραπληροφόρηση καθημερινά, και το μεγαλύτερο της μέρος έχει στόχο να τον φοβίσει και να τον αποπροσανατολίσει. Δεν πρόκειται για καμία θεωρία συνωμοσίας. Πολλά προιόντα ή υπηρεσίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης, και οι πωλήσεις τους βασίζονται στην παραπληροφόρηση, και στην καλλιέργεια φόβων.  Πάρα πολλές διαφημίσεις τροφίμων ποντάρουν στην παραπληροφόρηση και στην καλλιέργεια φόβων.

28.10.2013

Το υγρό πόσιμο κολλαγόνο είναι ένα προϊόν που, χωρίς να είναι φάρμακο, πωλείται σε πολλά φαρμακεία και οι ισχυρισμοί για τις επιδράσεις του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί: