Ανδρέας Τσιρίδης

Ανδρέας Τσιρίδης

Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το Μάρτιο του 1975 και μεγάλωσε στο Κουκάκι, στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε γραφιστική και οπτική επικοινωνία. Εργάστηκε για 15 και πλέον χρόνια στο χώρο της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων.

Κάποια στιγμή –κι αφού αποτυχημένα ασχολήθηκε καμιά ντουζίνα χόμπι– αποφάσισε πως βαριέται θανάσιμα και το έριξε στην παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Χωρίς να έχει σπουδάσει τίποτα σχετικό και χωρίς να έχει ανοίξει ούτε ένα βιβλίο γύρω από το θέμα, με περίσσιο θράσος αποφάσισε να γράφει γύρω από αυτό στα κοινωνικά δίκτυα. Μετά άρχισε να παίρνει like. Και μετά άρχισε να παίρνει θάρρος.

Στο μεταξύ αποφάσισε να ασχοληθεί λίγο σοβαρότερα με τη μαγειρική –όπως όλοι– και τη ψυχολογία, –όπως όλοι. Ο χρόνος θα δείξει αν έκανε καλά, αλλά ο ίδιος αισιοδοξεί.

Έχει στο ενεργητικό του ένα γάμο κι ένα διαζύγιο. Έχει μια κόρη, την Ηλέκτρα και συγκατοικεί με ένα συμφεροντολόγο μαύρο γάτο, το Φάνη.

04.05.2016

Όσο κι αν προσπαθεί το στόμα σου να πει κάτι, το αυτί που ακούει, ανήκει σε κάποιον άλλον, που δεν ελέγχεται από εσένα. Σε όλους μας έχει τύχει, ουκ ολίγες φορές, να προσπαθούμε να πούμε σε κάποιον κάτι «με τρόπο» και να νιώθουμε πως εκείνος καταλαβαίνει ό,τι του αρέσει. Και παρά την επιμονή μας, να εφευρίσκει τον τρόπο να αντιλαμβάνεται το νόημα κατά το δοκούν.

25.04.2016

Κατ’ αρχάς συμπαθάτε με για τον αυτοαναφορικό χαρακτήρα του παρακάτω άρθρου. Μέχρι να βρεθεί ο βιογράφος μου, θα φάτε και λίγο στη μάπα την αυτοαναφορικότητά μου. Ξέρω, ξέρω, χρησιμοποιώ ένα ελάττωμά μου υπέρ μου, αλλά πως διάολο να μιλήσει κανείς για τη μνήμη, χωρίς να επικαλεστεί τη δική του;

19.04.2016

Πίσω από το «είμαι τρελός εγώ, τα κάνω όλα πουτάνα» μέχρι το «αχ, πες που θα πάμε για φαγητό, εγώ είμαι αναποφάσιστος» ή την εθνική μας μπαρούφα περί «ελληνικής ιδιαιτερότητας» κρύβεται η χειριστική παραδοχή ενός ελαττώματος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί επιθετικά ή παθητικά-επιθετικά.

12.04.2016

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να χωρίσουν έχουν ακούσει κάποια στιγμή την παραπάνω μπούρδα. Αυτός που την εκστομίζει λίγο-πολύ εννοεί –εσκεμμένα ή άθελά του- «κεράτωσε, πες ψέματα, παίξε θέατρο, γίνε υποκριτής, ζήσε δυστυχισμένος, πέθανε από βαρεμάρα και ρουτίνα βρε αδερφέ, αλλά όχι, προς Θεού, μη χαλάς το σπιτικό σου, είναι ιερό». Η απλώς δεν έχει ιδέα τί σημαίνει να βρίσκεσαι σε μια σχέση συμβίωσης που δεν «τραβάει».