Το τρίτο φύλο

15.11.2013
Το τρίτο φύλο

Από την 1η Νοέμβρη στη Γερμανία τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που επιτρέπει στους γονείς να μη δηλώσουν αμέσως το φύλο του παιδιού τους. Πέρα από αυτό, τους δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να σημειώσουν στο πιστοποιητικό γεννήσεως τους μια τρίτη επιλογή πέρα από το αγόρι/κορίτσι.

Επίσημα λοιπόν πια, η Γερμανία γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που αναγνωρίζει το τρίτο φύλο. Το 2011 το Πακιστάν αναγνώρισε επίσης την ύπαρξη του τρίτου φύλου, ενώ μόλις χτες το Μπαγκλαντές ακολούθησε τα ίδια βήματα.

Οι Hijra στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Ινδία είναι μια από τις κοινότητες που αυτοαποκαλούνται ως τρίτο φύλο. Με μεγάλη ιστορία και αναφορές ακόμα και στο αρχαίο Κάμα Σούτρα, οι Hijra είναι κατά κύριο λόγο άντρες που ντύνονται και ζουν σαν γυναίκες. Τα τελευταία χρόνια δίνουν μάχη να αναγνωριστούν ως το τρίτο φύλο όπως αυτοορίζονται.

Μάθετε περισσότερα για τους Hijra εδώ και εδώ

Τέλος, μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Maciej Dakowicz εδώ

Εμείς που ζούμε στην Ελλάδα, υποθέτω πως θα περιμένουμε δυστυχώς ακόμα πολλά χρόνια μέχρι να γίνει ένα τέτοιο βήμα. Ιδιαίτερα αν κρίνω από τη βία, την απομόνωση και την διάκριση που δέχονται τα τρανσέξουαλ άτομα.

5

1

3 

2

 

Πηγή: enfo.gr