Το σκληρό πορνό του ΣΥΡΙΖΑ

17.11.2013
Το σκληρό πορνό του ΣΥΡΙΖΑ
Η ελευθερία της σάτιρας είναι υπέρτατη δημοκρατική  αξία. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν πολύ επιθετικά για τη γνωστή γελοιογραφία. Φοβάμαι πως η ηγετική του ομάδα στερείται δημοκρατικής ανοχής απέναντι στον Τύπο. Ο κ.Τσίπρας έκανε αγωγή στη λαϊκιστική Μπιλντ (είμαι περίεργος να μάθω αν και πότε θα εκδικαστεί).
 
Ο ίδιος πέταξε έξω το δημοσιογράφο της επίσης γερμανικής FAZ, επειδή του έκανε δύσκολες ερωτήσεις. Για να δικαιολογηθεί για αυτήν του την πολιτικά απαράδεκτη αγένεια, αποπειράθηκε ευθύς μετά να τον συκοφαντήσει. Τώρα είχαμε το κρούσμα του γελοιογράφου Δημήτρη Χαντζόπουλου. Η ‘Αυγή’, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια καλή και δημοκρατική εφημερίδα, που όμως συχνά γίνεται η «Λαϊκή Ημερήσια» των Αθηνών. Έχει συλληφθεί να αλλοιώνει ακόμη και φωτογραφίες και λογοκρίνει συστηματικά κάθε είδηση που θίγει τον κ.Τσίπρα, τον Μ.Γλέζο, το ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Τώρα  έκανε κακόπιστη, πολύ άδικη νομίζω, επίθεση στον καλό γελοιογράφο των «Νέων»: «…Εκείνο που έκανε τέλειο τον εξευτελισμό του Χαντζόπουλου ήταν το σκίτσο που ταυτίστηκε με το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμπε εκείνη την ημέρα το καθεστώς. Η εντολή ήταν σαφής: Επιτεθείτε στην Κωνσταντοπούλου, την Μακρή και την Τζάκρη αξιοποιώντας το γεγονός ότι είναι νέες γυναίκες, εξοντώστε τις ενοχλητικές με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Το αφεντικό διέταξε και ο Χαντζόπουλος εκτέλεσε και μάλιστα μετά χαράς… Θα μου πεις, πώς να μην ξεπέσει ο Χαντζόπουλος, όταν εργάζεται στα ΝΕΑ, την εφημερίδα που εκτελεί τα συμβόλαια του καθεστώτος;…» (‘ΑΥΓΗ’-13.11).
——Προσωπικά  δεν θεωρώ ‘ΤΑ ΝΕΑ’ κακή εφημερίδα. Στην ιστορική της πορεία έχει μελανά στίγματα αλλά και μεγάλους δημοκρατικούς αγώνες. Το πολιτιστικό της περιεχόμενο  είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Ομολογώ επίσης πως δεν θέλω να εκφέρω κρίσεις για τις τρεις κυρίες που ονοματίζει η «Αυγή» γιατί θα φανώ αγενής. Ειδικά με την κα Ραχήλ Μακρή («Τι λες μωρή» κλπ), η οποία φαίνεται πως είναι θαυμάστρια των δολοφόνων του Γρηγόρη Λαμπράκη, αφού απαξίωσε το (αριστερό) παρελθόν του αείμνηστου Γιάννη Βούλτεψη. Όσο για την αριστερή φεμινίστρια πολιτικό κα Κωνσταντοπούλου, ας σταματήσει να ταλαιπωρεί τη Δικαιοσύνη με αναβολές της δίκης (η «Αυγή» δεν τις έχει πληροφορηθεί, ευτυχώς για εμάς που υπάρχουν και τα ΝΕΑ που τις αποκάλυψαν) του ήδη καταδικασμένου για άλλο βιασμό πελάτη της. Επιτέλους ας τον αφήσει να αθωωθεί από τις κατηγορίες του βιασμού για να μην ταλαιπωρούνται και οι τέσσερις ξένες γυναίκες που πηγαινοέρχονται από το εξωτερικό στη δίκη και για να μην συνεισφέρει και η Αριστερά ενεργά (με τη σιωπή της το κάνει ήδη) στην υπάρχουσα αρνησηδικία της Πολιτείας μας.
 
——Ο κ.Τσίπρας δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα εκλεκτικός στις δημοσιογραφικές του επαφές. Μια σειρά συνεντεύξεών του, με πολύ φιλικό ύφος, στο φυλετιστή  Ιφικράτη Αμυρά (τον διόρισε για μια ημέρα υποψήφιο βουλευτή), στο διαφημιστή της Χ.Α. τρόφιμο κρατικών κονδυλίων και διακινητή πατριωτικού σεξ κ.Τράγκα (φωτ.επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα στην κα Μέρκελ, χωρίς να ενοχληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ), στο ακροδεξιό μπλογκ Olympia (περί αγάλματος Μ.Αλεξάνδρου κλπ), αλλά και γεγονότα όπως η απόσπαση πρωτοσέλιδων διθύραμβων  για το πρόσωπό του από την (και σεξιστική) φυλλάδα «Αυριανή» και από το θεολόγο κ.Γιανναρά, η φιλοφρονητική και χαρούμενη επίσκεψή του μαζί με τους κ..Σκουρλέτη και Παππά στον «εκπρόσωπο Τύπου» της Χ.Α. και πρωταθλητή της σεξιστικής δημοσιογραφίας κ.Θ.Αναστασιάδη («κομιστή»), είναι εμβληματικά περιστατικά που δεν τον κολακεύουν.
 
——Ας μιλήσει κάποιος στο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στην ηγετική του ομάδα για την ελευθερία του Τύπου, ας τους εξηγήσει πως τα πολιτικά πρόσωπα δεν είναι ιδιώτες και πως υπόκεινται σε σκληρή δημόσια κριτική ακόμη και υπερβολική κι αν αυτή είναι έστω και άδικη, τότε κρίνεται πολιτικά από το κοινό, χωρίς να τρομοκρατούνται οι δημοσιογράφοι με συκοφαντίες, με κατηγορίες για δήθεν ταύτιση με την εργοδοσία, με σκαιά συμπεριφορά του συνεντευξιαζόμενου πολιτικού ή και με αγωγές, ειδικά όταν δεν υπάρχουν από την πλευρά του εντύπου, προσωπικού τύπου συκοφαντίες για το πολιτικό πρόσωπο αλλά καθαρά πολιτικές κατηγορίες. Η κα Κωνσταντοπούλου δεν έχει τα ελαφρυντικά του αρχηγού της. Ούτε αμαθής είναι ούτε κακομαθημένη μαθήτρια. 
 
Έχει κάνει λαμπρές σπουδές, μεγάλωσε σε πολιτική οικογένεια και γνωρίζει. Οι φωνές της για «Βοήθεια» έξω από την ΕΡΤ (πονάμε τουλάχιστον όσο κι αυτή για την αυθαιρεσία της Εξουσίας και για την εργασιακή τραγωδία των εργαζομένων της), θυμίζουν τον ψεύτη τσοπανάκο με τα πρόβατα. Ο συμφυρμός της με την κα Ραχήλ Μακρή μας προκαλεί πανικό. Δεν την έμαθαν οι γονείς της να μην κάνει κακές παρέες; Το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Ακολουθεί τα χνάρια του Προέδρου της.
 
Το σκληρό πορνό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιδίωξη συνεργασιών (και κυβερνητικής, δεν έχουν διαψεύσει στο κόμμα αυτό τα σχετικά λεγόμενα, ακόμη και στελεχών τους) με την Ακροδεξιά. Ακόμη κι αν ξεχάσουμε το παρελθόν του κ.Καμμένου και πολλών στελεχών αυτού του λαϊκίστικου και προσωποπαγούς κόμματος, ακόμη κι αν παραβλέψουμε τις θέσεις τους για τα ατομικά δικαιώματα, τους μετανάστες, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους Κομάντος, την Εκκλησία, το Έθνος κλπ, έρχεται ο περιπλανώμενος πασοκογενής κ.Δημαράς, ο «συνήγορος» της φίλης του Κασιδιάρη Β.Παπαχρήστου,  να μην ψηφίζει την άρση της ασυλίας του και να δικαιολογεί μετά την πράξη του με ψέματα και με γελοιότητες. Ολόκληρο δε το κόμμα αρνείται να ψηφίσει τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α. και όχι βέβαια για τους λόγους δημοκρατικής τάξης  που επικαλούνται η κα Κωνσταντοπούλου και ο κ.Λαφαζανης ή για να εκδικηθούν που δεν ασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑ όσο θα ήθελαν μαζί τους όπως ο εγωκεντρικός Μ.Γλέζος. Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ο βουλευτής των ΑΝΕΞΕΛ κ.Καπερνάρος, είναι συνήγορος Χρυσαυγίτη (υπεύθυνος για μια από τις 8 αναβολές της δίκης του. Ο πελάτης του δηλώνει-σαν το Ρουπακιά;-πως δεν είναι μέλος των Νεοναζί), που μαζί με την πρωταθλήτρια των δικαστικών αναβολών (8+3) Σκορδέλη, κατηγορούνται πως μαχαίρωσαν τρεις δύστυχους Αφγανούς. Ας δηλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους πως δεν θα συνεργαστεί με αυτούς τους κυρίους, με τον αρχηγό τους, με την κα Κουντουρά και με όλους τους.
 
ΥΓ
Ο τ. Γερμανός Πρόεδρος κ.Βουλφ (εκλεκτός της κας Μέρκελ), δικάζεται αυτές τις ημέρες ύστερα από δημοσίευμα της «Μπιλντ», για αποδοχή δώρου 700 (επτακοσίων) ευρώ από φίλο του επιχειρηματία, που φέρεται ότι του πλήρωσε μέρος των εξόδων ενός τουριστικού ταξιδιού του, όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας. Αναρωτιέμαι αν στη Γερμανία ο αρχηγός τα αντιπολίτευσης θα μπορούσε να δέχεται από κλινικάρχες Μαιευτηρίων δώρα πολλαπλάσιας αξίας, όπως τη φιλοξενία μέλους της οικογένειάς του στην πρώτη θέση ενώ πληρώνει για τρίτη (Η διαφορά γι’αυτήν την ανιδιοτελή προσφορά είναι μεγαλύτερη των 700 ευρώ).
 
Γράφει ο Αναγνώστης Λασκαράτος