Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

02.11.2013
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Για να είμαστε στην υποτιθέμενη οικονομική elite της Ευρώπης και για να διαθέτουμε το ''ασφαλές'' Ευρώ ζούμε στην λιτότητα, με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην πείνα, αγκαλιασμένοι με τον φόβο και την δυστυχία.

Αν όλα αυτά γίνονται για ένα καλύτερο αύριο να το δεχθώ, αλλά για πιο αύριο μιλάμε όταν αναφέρεται πως θα ζούμε υπό επιτήρηση ως το 2050? Κάθε δράση έχει και αντίδραση και το χθεσινό φονικό ήταν και αυτό αποτέλεσμα ενός κλίματος που έχει διαμορφωθεί λόγω των πολιτικών χειρισμών που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια..

Φασίστες ή αριστεροί, όποιας πολιτικής πεποίθησης, αυτοί που χάθηκαν τελευταία έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Άσκοπες παράπλευρες απώλειες, θυσίες στο μίσος, σε αυτό το συναίσθημα που έχουν μας μπολιάσει έντεχνα, εκδιδόμενες πολυτελείας με handmade κουστούμια. Οι ίδιες που μας έχουν βάλει σε αυτές τις περιπέτειες. Περιπέτειες που θα τρόμαζαν και τον Ten Ten και που οδηγούν σε περίεργους δρόμους, ανοιχτούς σαν highways με προορισμό κάποιο γκρέμι.

Όταν οι τράπεζες κυβερνoύν και αυτές έχουν πέσει σε ξένα χέρια για ποια Δημοκρατία μιλάμε; Ούτε ελπίδα. Μετανάστευσε μαζί με την Αξιοπρέπεια και τα όνειρα.

Δεν γνωρίζω προσωπικά αν η λύση είναι η Δραχμή. Δεν το επιθυμώ αλήθεια. Είμαι εναντίον της οπισθοχώρησης. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι πως χρειάζεται κάποιος πεπεισμένος να βρεθεί και να μας ενώσει κάτω από τον ίδιο "Ήλιο" και πάλι.

 Όχι για να μας οδηγήσει σε μια επίπλαστη ευμάρεια, ούτε για να μας πουλήσει παχυλούς μισθούς και συντάξεις. Αλλά για να μας ταξιδέψει και πάλι σε μια Ελλάδα που μας αξίζει και μας αναλογεί. Όχι αυτήν που μας σερβίρουν και καταναλώνουμε μοιρολατρικά. Γιατί αυτή είναι μια ψευδεπίγραφη Δημοκρατία με Δικαιοσύνη κατά παραγγελία, ευκαιρίες για τους ελάχιστους και ελπίδα για τους εκλεκτούς.

Ο Γλέζος προχτές μίλησε σαν τον Gustave Le Bon: « Ένας ηγέτης για να πείσει πρέπει καταρχήν να είναι πεπεισμένος» Τι θέλει να πει ο ποιητής; Απλό. Πως πρέπει να βρεθεί κάποιος που έχει μάθει να μιλάει με αλήθειες. Και μάλιστα να έχει και τις περγαμηνές για να μας τις πουλήσει. Γιατί μέχρι τώρα έχουμε επιλέξει να αγοράζουμε μόνο ψέματα και αυτά κατασκευασμένα σε τρίτες χώρες, σαν τα ρούχα που αγοράζουμε στις λαϊκές.

Πρέπει να βρεθεί κάποιος να φωνάξει πως πρέπει να γκρεμίσουμε τα στερεότυπα. Να επιλέξουμε ΕΜΕΙΣ τον προορισμό και ας βαδίσουμε σε δύσκολη οδό. Μήπως τώρα σε ροδοπέταλα περπατάμε; Γιατί μην γελιέστε, η δική μας "Ιθάκη'' διαφέρει κατά πολύ από αυτή που μας έχουν ορίσει να αναζητούμε.

Μέχρι τότε κουράγιο αδέρφια. Η μέρα εκείνη κοντοζυγώνει και αυτό γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Το άρθρο μας έστειλε ο Panos Matz (μέσω Facebook)