Το παιδί της οργής (video)

13.04.2014
Το παιδί της οργής (video)

Σύμφωνα με το DSM –IV της APA(1994) ως παιδοφιλία ορίζονται, οι επαναλαμβανόμενες επίμονες σεξουαλικές τάσεις, φαντασιώσεις, συμπεριφορές που περιλαμβάνουν σεξουαλική δραστηριότητα με παιδιά κάτω των 13 ετών. Ο δράστης πρέπει να είναι άνω των 16 ετών και τουλάχιστον έξι χρόνια μεγαλύτερος από το θύμα. Στο Child of rage (το παιδί της οργής) περιγράφεται η αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά τόσο η ίδια όσο και ο αδελφός της από τον πάτερα τους. Μετά την απομάκρυνση από το περιβάλλον, υιοθετήθηκε από μια λειτουργική οικογένεια η οποία δεν γνώριζε το ιστορικό τους.

paidi1

Ως αποτέλεσμα η Catherine (γύρω στα 5 τότε) επειδή ήταν και μεγαλύτερη από τον αδελφό της και η μνήμη της είχε περισσότερο τραυματικό υλικό, παρουσίασε τρομερή επιθετικότητα προς την νέα οικογένεια της και τον αδελφό της, τόσο όσο να μοιάζει με δολοφόνο. Όλο το ντοκιμαντέρ περιγράφει την συναισθηματική εξέλιξη αυτού του κοριτσιού και το φορτίο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, έτσι όπως διαδραματίζεται μέσα από τα μάτια του.

Ο παιδόφιλος μπορεί να παραμένει και σε φαντασιωτικό επίπεδο. Το πέρασμα όμως στην πράξη τον κατονομάζει παιδεραστή. Τι κρύβεται όμως  πίσω από αυτή την λέξη;

Πρόκειται κυρίως  για άνδρες γύρω στα 35-45 ετών οι οποίοι έχουν οικογένεια και παιδιά τα οποία αποτελούν και τα θύματα τους τις περισσότερες φορές. Συνήθως είναι άτομα όλων των κοινωνικών τάξεων. Είναι ετεροφυλόφιλοι. Στην σεξουαλική κακοποίηση ελάχιστο ρόλο παίζει ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Τα άτομα αυτά στρέφονται εκδικητικά προς την κοινωνία ενώ τα 2\3 έχουν κακοποιηθεί στην παιδική ηλικία. Ο HOLMES το 1996 τόνισε ότι οι περισσότεροι παιδεραστές έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αντιλαμβάνονται την σχέση με το θύμα ως  μοναδική.

Στο Child of Rage ο βαθμός που η Catherine μετατρέπεται σε ένα εκδικητικό ον είναι τρομακτικός. Αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε στο πως θα εξελιχτεί η προσωπικότητα της στο μέλλον. Θα εμφανίσει παθολογία η όχι; Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι από τις διαταραχές της προσωπικότητας η οριακή είναι αυτή που κρύβει συνήθως ένα κακοποιητικό σεξουαλικά παρελθόν.

Κείμενο: Ευδοκία Μουντζούρη

Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από το βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: toutestin.com