Το να πίνεις σαν ενήλικας δεν απαιτεί μόνο αυτοσυγκράτηση

27.06.2014
Το να πίνεις σαν ενήλικας δεν απαιτεί μόνο αυτοσυγκράτηση

Να πίνεις αλκοόλ σαν ενήλικας... Δύσκολο. Μια από τις πιο ζωηρές αναμνήσεις μου είναι να πιάνω το πλησιέστερο μπουκάλι ουίσκι, να πίνω μέχρι να ξεχάσω τι χρονιά ήταν, και μετά να προσπαθώ να κάνω τηλεφωνικές φάρσες σε όλους όσους μισούσα στο γυμνάσιο. Ωστόσο, αυτό το είδος μεθυσμένης διασκέδασης παλιώνει γρήγορα. Ας το αποδεχτούμε, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να πίνεις σαν ενήλικας, και στο να πίνεις σαν τον «ενήλικο» που ήσουν στο πανεπιστήμιο.

Είσαι μεγαλύτερος, σοφότερος, και γενικά ένα καλύτερο άτομο (ελπίζουμε). Αυτός είναι ο λόγος που η πρόσφατη απαγόρευση του Palcohol στη Νέα Υόρκη δεν σε επηρεάζει. Αν και σε καταλαβαίνω, αν σε πειράζει λίγο. Φυσικά, υπάρχουν κάποιοι προφανείς κανόνες που πρέπει να ακολουθείς, όπως το να «μην οδηγείς μεθυσμένος» έχε έναν οδηγό, και μην φωνάζει στους μπάτσους στο δρόμο. Εδώ είναι λίγοι ακόμα κανόνες που θα σου εξασφαλίσουν ότι θα γίνει ένας υψηλής ποιότητας καταναλωτής αλκοόλ.

Τρώτε Υπεύθυνα

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ πάντα ανοίγει την όρεξη. Λιπαρά και αηδίες γεμάτες υδατάνθρακες είναι το μόνο που σκεφτόμαστε όταν έχουμε πιεί πολύ. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι ενήλικες ξέρουν, ότι σε ένα μεγάλο βαθμό ο μεταβολισμός μας έχει αλλάξει. Ειλικρινά, ο μεταβολισμός μου δεν ήταν ποτέ και πολύ καλός, και έμαθα να τρώω πολύ σε μικρή ηλικία. Αφήστε το fast food αργά τη νύχτα, ή το αποκαλούμενο «τέταρτο γεύμα». Τώρα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να φτάσετε σπίτι για να φάτε το σπανάκι σας. Θα μισήσετε τον εαυτό σας όσο το κάνετε, αλλά θα είστε ευγνώμονες το πρωί. Ίσως και να συνεχίσετε να τον μισείτε. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ίσως έχετε κάποιο πρόβλημα που δεν λύνεται με το αλκοόλ. Αστειεύομαι! Το αλκοόλ λύνει πάντα, όλα σας τα προβλήματα.

Μην Πίνετε Ποτέ Τεκίλα

Μιλάω πολύ σοβαρά. Σταματήστε. Πρέπει να σταματήσετε την τεκίλα, τώρα. Σας έχει συμβεί ποτέ τίποτα καλό μετά από σφηνάκια τεκίλας; Όχι. Εκτός του ότι είναι σιχαμένη, δεν θα έπρεπε να γλύφετε το αλάτι από το χέρι σας κάθε φορά που βγαίνετε έξω. Θα έπρεπε να ξέρετε ως τώρα πού αλλού έχει ακουμπήσει αυτό το χέρι.

Να έχετε μετρητά

Είναι σημαντικό, ειδικά όταν πίνετε σε μπαράκια. Τα περισσότερα δεν δέχονται κάρτες, και είναι ευκολότερο. Τα μπαρ που δέχονται κάρτες έχουν συνήθως ελάχιστη χρέωση, και όταν αρχίσετε με ένα ποτό, ποιος ξέρει πόσα θα ακολουθήσουν. Είναι σαν να το κάνουν επίτηδες. Αν δεν έχετε πολλά χρήματα, πάρτε ένα μικρό ποσό που θέλετε να χαλάσετε το συγκεκριμένο βράδυ, και μην χαλάσετε περισσότερα. Το να περιορίσετε τη διασκέδαση είναι πολύ ώριμο, πολύ υπεύθυνο.

Διευρύνετε τις γεύσεις σας

Όσο κι αν σας αρέσει η μπύρα, ή το ουίσκι-κόλα, είναι καλό να αλλάζετε πού και πού. Γνωρίστε cocktails και μάθετε τι είναι το bitters και το vermouth. Είναι χρήσιμο να ξέρετε τα βασικά cocktails. Δεν γίνεται να περάσετε τη ζωή σας χωρίς να μάθετε τι γεύση έχει το Martini ή το Old Fashioned.

Υποσημείωση: Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ζητήστε ένα Fernet και σύντομα ο μπάρμαν θα γίνει κολλητός σας.

Κόφτε τα μεθυσμένα τηλέφωνα

Το ξέρω, είναι δύσκολο. Όμως η πρώην σας δεν θέλει ν' ακούσει για τη ζωή σας στις τρεις το πρωί, και σίγουρα δεν της λείψατε. Τα μεθυσμένα πονηρά τηλέφωνα μπορούν να γίνουν το ίδιο αποτυχημένα, αν και έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Είναι δύσκολο να σταματήσετε τα μεθυσμένα τηλέφωνα, ειδικά όταν είστε ήδη μεθυσμένος, και δεν μπορείτε να αφήσετε το τηλέφωνο στο σπίτι. Για να το κόψετε θέλει ισχυρή θέληση. Καλή τύχη.

Μην είστε σνομπ

Ξέρετε τη γεύση και τη μυρωδιά κάθε μαύρης μπύρας. Την αναγνωρίζετε από τον αφρό. Έχετε κάνει πάνω από έναν mixologist να κλάψει για κάποιο λάθος του. Είστε γνώστες, κάτι που είναι εντυπωσιακό, αλλά μην το κάνετε και θέμα –είναι ενοχλητικό. Δεν είναι ανάγκη να επιβεβαιώνεστε κάθε φορά που πάτε για ένα ποτό.

Όχι άλλο Beer Pong

Ότι έχει να κάνει με αλκοόλ που παραπέμπει σε κολεγιακά πάρτι πρέπει να σταματήσει. Αυτό συμπεριλαμβάνει τα stands βαρελιών και το μισογυνισμό. Τα παιχνίδια με το αλκοόλ έχουν πλάκα, και θα μπορούσατε να τα παίζετε ακόμα, αλλά το Beer Pong δεν είναι μέσα σ' αυτά. Ήρθε ο καιρός που θα παίζετε πινγκ πονγκ ενώ πίνετε ένα ποτό.

Πρωινό αλκοόλ

Το να πίνετε αλκοολούχα ποτά δεν είναι μόνο βραδινή συνήθεια. Φαντάζεστε brunch χωρίς mimosa ή screwdriver; Το Bloody Mary μπορεί να είναι και πρωινό. Πιείτε λίγο κρασί με το μεσημεριανό ή μπύρα με το βραδινό. Δεν είναι κακό να υπάρχει λίγη ζάλη. Το μυστικό είναι να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή ζάλη. Με το να γίνεστε τύφλα από το μεσημέρι επιστρέφετε πάλι στην ανεύθυνη κατανάλωση. Ελπίζω αυτό να το διάβασε η θεία μου η Grace.

Alison Stevenson

 Photo via Flickr

Πηγή: vice.com