Το «Last Christmas» ψηφίστηκε το πιο εκνευριστικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι

22.12.2013
Το «Last Christmas» ψηφίστηκε το πιο εκνευριστικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι
Aρνητική πρωτιά για τους Wham σε διαδικτυακή ψηφοφορία. Επηρεασμένοι ίσως απο την καταιγιστική επανάληψη αυτού του, αν μη τι άλλο, διαχρονικού τραγουδιού, οι επισκέπτες του site www.NoHoHoHo.org ψήφισαν το «Last Christmas» των Wham ως το πιο ενοχλητικό τραγούδι των Χριστουγέννων. Το ποσοστό που έλαβε ήταν 18,72% των ψήφων, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «All I Want For Christmas Is You» της Mariah Carey με 15,36%.
 
Άλλα τραγούδια που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι τα «White Christmas» (Bing Crosby), «Do They Know It's Christmas» (Band Aid) και το «Happy Xmas (War Is Over)» του John Lennon.
 
Εφιάλτης έχει γίνει πια για τους Βούλγαρους το γνωστό τραγούδι των  Wham, «Last Christmas», που κάθε Χριστούγεννα ακούμε αμέτρητες φορές.
 
Ο Γιόρνταν Ζέτσεφ, καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας διαφημίσεων που διεξήγαγε αυτήν την πρωτότυπη ψηφοφορία, και η υπόλοιπη ομάδα που διοργάνωσε την ψηφοφορία κάλεσαν τους υπευθύνους των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της Βουλγαρίας να μη μεταδίδουν το «Last Christmas», διότι, όπως είπε, «είναι προφανές ότι ο καθένας έχει κουραστεί με αυτό».
 
Πάντως, υπάρχει και η άλλη πλευρά της ψηφοφορίας, καθώς ορισμένοι από τους πολίτες που συμμετείχαν σ' αυτή δήλωσαν ότι δεν μπορούν να φανταστούν Χριστούγεννα χωρίς τη μελωδία αυτών των τραγουδιών και κατηγόρησαν τους διοργανωτές για κυνισμό.
 
Πηγή: nohohoho.org