Tα 25 καλύτερα μέρη του κόσμου για να καπνίσετε χόρτο

05.12.2013
Tα 25 καλύτερα μέρη του κόσμου για να καπνίσετε χόρτο

You wanna get high? 25. Βόρειος Κορέα. Δεν θα το πίστευες ποτέ, αλλά στην Βόρειο Κορέα η κάνναβη δεν ταξινομείται ανάμεσα στα ναρκωτικά. Η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας δεν έχει να υποδείξει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις επί του θέματος αλλά κάθε άλλο. Τα φυτά αναπτύσσονται ελεύθερα κατά μήκους του δρόμου.

Πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κάποιο ταμπού σχετικά με το κάπνισμα κάνναβης, αλλά εξακολουθούμε να βάζουμε στο τελευταίο σκαλοπάτι της λίστας αφού δεν θεωρείται χώρα ιδιαίτερα φιλόξενη προς τους επισκέπτες της.

000001

24. Εσθονία

0003ε

 Στην Εσθονία αποτελεί κάτι σας σπιτικό βότανο και με αυτό τον τρόπο η χώρα αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε αν προτιμάτε να αγοράσετε ντόπιο πράμα. Τα άσχημα νέα είναι ότι η κατοχή μικροποσοτήτων θεωρείται πλημμέλημα.

23. Βραζιλία

0034

 Από τεχνικής άποψης το χόρτο θεωρείται παράνομο στην Βραζιλία αλλά υπάρχει μία σχετική ανεκτικότητα με την διακίνησή του σε αρκετά σημεία καθώς ένα κίνημα για την νομιμοποίηση του κερδίζει με τον καιρό όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Κυκλοφορεί η φήμη ότι μπορείς να αγοράσεις το προϊόν σε σημεία όπως παραλίες, μπαρ και κλαμπ αλλά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα διακριτικός σχετικά με το που θα καπνίσεις.

 22. Νεπάλ

0aa

Η Μαριχουάνα καθώς και τα παράγωγα της όπως το χασίς και το Bhang, είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλη την έκταση του Νεπάλ καθώς συχνά είναι μέρος των θρησκευτικών εκδηλώσεων του πληθυσμού. Στο Κατμαντού προσφέρεται χασίς στους τουρίστες αλλά η κάνναβη δεν είναι νόμιμη, οπότε σε περίπτωση που σε πιάσουν να έχεις στην κατοχή σου θα πρέπει να δώσεις το κάτι τις σου στα όργανα της τάξης ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια.

21. Κόστα Ρίκα

00aabb

Στην Κόστα Ρίκα η μαριχουάνα είναι παράνομη, αλλά λέγεται υπάρχει ένα αίσθημα ανοχής τόσο όσο αφορά τη διακίνησή της καθώς και τη κατοχή της.

20. Γερμανία

00ac

Στην Γερμανία, υπάρχει μία σχετική σύγχυση όσο αφορά τους νόμους σχετικά με την μαριχουάνα. Από το 1994 είναι νόμιμο να μεταφέρεις μικροποσότητες. Μάλιστα γίνεται λόγος και για άνοιγμα «coffee shops» ανάλογων του Άμστερνταμ.

19. Ηνωμένες πολιτείες

00xd

Αυτή την στιγμή το χόρτο είναι νόμιμο σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ (Κολοράντο και Ουάσιγκτον) με την σκέψη να γίνει νόμιμο σε όλη την έκταση της χώρας δεδομένου του ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζουν την νομιμοποίηση του.

18. Αργεντινή

009a

Το 2009 η Αργεντινή έκρινε αντισυνταγματικό το να τιμωρεί πολίτες που διαθέτουν μαριχουάνα για προσωπική της χρήση χωρίς βέβαια ακόμα να την αποποινικοποιήσει. Το μεγαλύτερο ποσοστό μαριχουάνας που διατίθεται στην Αργεντινή, προέρχεται λαθραία από την Παραγουάη αλλά υπάρχει και ένας αριθμός ατόμων που καλλιεργεί την δική του «σοδειά».

17. Μεξικό

009ad

  Το 2009 το Μεξικό αποποινικοποίησε την κατοχή κάνναβης που έφτανε μέχρι τα 5 γραμμάρια αλλά αν η αστυνομία σε έπιανε είτε με μικρότερη είτε με μεγαλύτερη ποσότητα από την προαναφερθείσα θα έπρεπε να δώσεις ένα χαρτζιλίκι στους κύριους αστυφύλακες για αν σε αφήσουν να φύγεις. Επίσης οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στο Μεξικό αποτελούν τις βέλτιστες για την καλλιέργεια χόρτου.

16. Βέλγιο

0009aa

 Η κατοχή ποσότητας έως 5 γραμμαρίων μαριχουάνας είναι ανεκτή εφόσον είσαι άνω των 18τών. Είναι αρκετά εύκολο να βρεις μαριχουάνα στο Βέλγιο καθώς είναι διαθέσιμη σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της όπως στις Βρυξέλλες, στην Αμβέρσα και στην Λέουβεν.

15. Καναδάς

00can

Ο Καναδάς αποτελεί περιοχή όπου μπορείς να βρεις «το προϊόν» σε όλη την χώρα αλλα λόγω της ρευστής κατάστασης σχετικά με το νομικό καθεστώς για την κάνναβη καλό θα ήταν να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το Βανκούβερ είναι γνωστό και ως πρωτεύουσα της κάνναβης στον Καναδά με πολύ γνωστό το Κόμμα της Μαριχουάνας.

14. Ινδία

00ind

 Αν και η κατοχή είναι τεχνικά παράνομη στην Ινδία είναι καλά τα πράγματα αφού το χόρτο αποτελεί μέρος των Ινδουιστικών τελετών και πωλείται στα καταστήματα ως bhang (ένα είδους ποτό). Επίσης, πιστεύεται ότι το φυτό προέρχεται από μία περιοχή βορειοδυτικά των Ιμαλάϊων.

13. Περού

00perou

Η κατοχή έως 8γραμμαρίων κάνναβης έχει αποποινικοποιηθεί στο Περού εφόσον δεν κουβαλάς και κάποιο άλλο ναρκωτικό. Λέγεται πως είναι εύκολο να προμηθευτείς ανθούς χόρτου στη Λίμα και ότι αποτελεί εξαίσιο θέμα να δεις το Μάτσου Πίτσου.

12. Κολομβία

00col

 Το 2010 στην Κολομβία αποποινικοποιήθηκε η κατοχή ποσότητας έως 20 γραμμαρίων μαριχουάνας αλλά εξακολουθεί να είναι παράνομο να την καλλιεργείς και να πουλάς. Μία υπαίθρια ποικιλία που καλλιεργείται στην Κολομβία συνιστάται ιδιαίτερα και λέγεται ότι κυκλοφορεί και σε λογική τιμή.

11. Τσεχία

ootsex

Το 2010 η Τσεχία αποποινικοποιεί την κατοχή ποσότητας έως 15 γραμμαρίων που προορίζονται για προσωπική χρήση. Η Πράγα χαρακτηρίζεται ο Ευρωπαϊκός ηγέτης στο κάπνισμα χόρτου και μπορείς να ζητήσεις ένα τσιγαριλίκι ακόμα και από το μπάρμαν του μαγαζιού.

10. Κροατία

00kroat

Αν και στην Κροατία το 2013 η μαριχουάνα αποποινικοποιήθηκε για προσωπική χρήση, ωστόσο είναι παράνομο να καλλιεργείται και να πωλείται.

9. Χιλή

00xili

 Το 2007 στην Χιλή έχουμε την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας που προορίζεται για ιδιωτική χρήση. Μπορείτε να την βρείτε εύκολα σε μπαρ της πόλης καθώς και στις παραλίες.

8. Τζαμάικα

00tzam

Τόσο η καλλιέργεια όσο και η κατανάλωση είναι στην πραγματικότητα παράνομες στην Τζαμάικα αλλά η μαριχουάνα έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με την χώρα και πωλείται ανοιχτά. Παρά την ασταθή κατάσταση του φυτού, υπάρχουν οι «ganja tours» όπου μπορείς να καπνίσεις τόσο πολύ που θα πιστεύεις ότι μιλάς στον Bob Marley αυτοπροσώπως.

7. Εκουαδόρ

00ekouad

Ποσότητα μέχρι και 20 γραμμαρίων κάνναβης που προορίζεται για προσωπική χρήση αποποινικοποιήθηκε φέτος. Η χώρα είναι επίσης γνωστή για τη βιοποικιλότητά της και ιδίως τα Νησιά Γκαλαπάγκος όπου ο Κάρολος Δαρβίνος στήριξε την Θεωρία της Εξέλιξης.

6. Αυστραλία

00afstra

Το χόρτο έχει αποποινικοποιηθεί σε πολλά μέρη της Αυστραλίας αλλά η επιβολή κυρώσεων διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία. Η χώρα φημίζεται για την άφθονη ποσότητα μαριχουάνας και επίσης λέγεται ότι εκεί μπορεί να βρει κανείς μια συγκεκριμένη ποικιλία που έχει το υψηλότερο ποσοστό THC στον κόσμο.

5. Πορτογαλία

00port

Στην Πορτογαλία η κατοχή ναρκωτικών για προσωπική κατανάλωση αποποινικοποιήθηκε το 2001 και αντί να συλλαμβάνονται οι χρήστες αντιμετωπίζονται ως τοξικομανείς που έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια.

4. Ελβετία

00elve

Η Ελβετία έχει αρκετά χαλαρούς νόμους που σχετίζονται με την μαριχουάνα και είναι νόμιμο να καλλιεργείς έως και τέσσερα φυτά σε κάποιες περιοχές. Πέραν αυτού η χώρα είναι πανέμορφη και γνωστή για το τυρί και η σοκολάτα της – η οποία πάει πολύ με χορτό.

3. Ολλανδία

00oland

Το χόρτο θεωρείται αποποινικοποιημένο εδώ και πολλά χρόνια. Το Άμστερνταμ είναι μάλιστα διάσημο για τα καφέ που πωλούν χόρτο σε πολλές ποικιλίες. Η Ολλανδία είναι επίσης διάσημη για το μεγαλύτερο κήπο λουλουδιών του κόσμου που ονομάζεται Keukenhof.

2. Ισπανία

00ispan

 Η Ισπανία αποποινικοποίησε τη κατοχή μέχρι δύο φυτών και επέτρεψε την καλλιέργια»cannabis co-ops«. Κατά την διάρκεια της μαστούρας στραφείτε στην τέχνη καθώς η χώρα αποτελεί γενέτειρα του καλλιτέχνη Σαλβαδόρ Νταλί και η Βαρκελώνη είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική του Άντονι Γκαουντί.

1. Ουρουγουάη

00οθροθ

Το χόρτο είναι καιρό νόμιμο στην Ουρουγουάη αλλά η χώρα τώρα πιέζει για την εφαρμογή ενός νομοσχεδίου που θα επιτρέπει τον κυβερνητικό έλεγχο για ολόκληρη την βιομηχανία μαριχουάνας. Η κυβέρνηση ελπίζει έτσι να πετάξει τους διακινητές έξω από την αγορά μέσω της πώλησης κάνναβης για 1 δολάριο/γραμμάριο μετατρέποντας το στο πιο προσιτό χόρτο του κόσμου.

Πηγή: luben.tv