Στο σφυρί θησαυροφυλάκιο,για υποψήφιους Σκρουτζ Μακ Ντακ

30.11.2013
Στο σφυρί θησαυροφυλάκιο,για υποψήφιους Σκρουτζ Μακ Ντακ

Αν αποφασίσει κάποιος να κάνει  αυτή την αγορά μπορεί να ζήσει σαν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ! Όσο περίεργο και αν ακούγεται πωλείται θησαυροφυλάκιο του 1912 μαζί με τουλάχιστον 8 εκατομμύρια κέρματα αξίας 325.000 ευρώ.

Η αγγελία είναι της ακτιβιστικής οργάνωσης "Generation Basic Income Initiative" (Πρωτοβουλία για την καθιέρωση του βασικού εισοδήματος) που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας.

coin4

coin3

Σύμφωνα με την ακτιβιστές το θησαυροφυλάκια διαθέτει 1619 θυρίδες των οποίων τα κλειδιά τους είναι χειροποίητα από χάλυβα και ορείχαλκο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Βρετανική Daily Mail, τον περασμένο Οκτώβριο η ομάδα είχε τοποθετήσει μέσα στο θησαυροφυλάκια 8 εκατομμύρια κέρματα των 5 λεπτών, ένα για κάθε έναν πολίτη της Ελβετίας, ενώ νωρίτερα τα είχαν "πετάξει" έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στη Βέρνη.

Ο στόχος τους είναι να καθιερωθεί κατώτατος μισθός εισοδήματος για κάθε πολίτη της χώρας στο ύψος των 2.030 ευρώ το μήνα.

coin5

coin2

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Che Wagner, ανέφερε στη Βρετανική εφημερίδα: "Πρόκειται για το αυθεντικό θησαυροφυλάκιο από την πρώην ιδιωτική τράπεζα Schweizer Volksbank, ένα από τα καλύτερα χειροποίητα "κομμάτια" των αρχών του 20ου αιώνα. Είναι σε πολύ κατάσταση και μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως θησαυροφυλάκιο τράπεζας. Μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου".

Τα μέλη της οργάνωσης, ελπίζουν ότι από την αγοραπωλησία αυτή θα συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να συνεχίσουν την εκστρατεία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

coin1

Πηγή: news247.gr