Πώς να ξεφύγουμε απο τη βαρβαρότητα

24.03.2014
Πώς να ξεφύγουμε απο τη βαρβαρότητα

Και οι δυο μικροί μου λατρεύουν τα ζώα. Εμείς άλλωστε, είμαστε μια οικογένεια που συμπεριλαμβάνει δυο κατοικίδια. Δύο γατούλες, αδερφούλες, την Βit και την Βyte. Προσφάτως προστέθηκε και ένα ενυδρείο με ψαράκια αλλά ας μείνουμε στις γάτες. Είχαν μπει στην οικογένεια μας πρίν την έλευση του μεγάλου μας γιού.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν να τις "ξεφορτωθούμε", κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης κυρίως, οι γατούλες παρέμειναν στο σπίτι τους. Γιατί κακά τα ψέματα, το σπίτι μας είναι και δικό τους.

Και ναι, πιστεύω οτι είμαστε η εξαίρεση στο Ελληνικό στάτους. Δυστηχώς ο Έλληνας δεν έχει αυτή τη κουλτούρα, του φιλόζωου, ακούω απο πολλούς. Εγώ απλά θα πω οτι δυστυχώς δεν έχει την παιδεία.

Γιατί είναι θέμα παιδείας το πώς αντιμετωπίζει κάποιος τα ζώα. Ή για το πόσο υπεύθυνος είναι για τη σωστή συμβίωση με αυτά. Και θα εξηγήσω τι εννοώ με το τελευταίο. Πόσες φορές έχουμε δεί σε μπαλκόνι μια σταλιά, ένα λυκόσκυλο τεραστίων διαστάσεων να παραπονιέται όλη τη μέρα;

Ή όπως έκανε μια οικογένεια στην πολυκατοικία μας. Αγόρασαν ενα σκυλάκι όλο χαρά. Κατέβαιναν στον κήπο και φώναζαν όλη την πολυκατοικία για να θαυμάσουν το νέο τους "αποκτημα".

Και όταν είχα ρωτήσει τη μαμά της οικογένειας πώς θα ζήσει ένα μεγαλόσωμο σκυλί σε διαμέρισμα 110 τ.μ. είχε παρεξηγηθεί. Και το σκυλάκι έγινε 2 μηνών και 11 κιλά και η μαμά δεν άντεχε άλλο. Και κάπου στους 3 μήνες το σκυλάκι εξαφανίστηκε..."Θα σας πούμε άλλη φορά τι έγινε γιατί στεναχωριούνται τα παιδιά..."

Τόσο φιλόζωοι είμαστε. Τόσο για να φανούμε. Για να κάνουμε επίδειξη στους γύρω μας. Για να λέμε οτι έχουμε ένα ζωντανό.

Και είναι θέμα παιδείας που δεν θα μαθευτεί απο τη μία μέρα στην άλλη.

Αλλά θα περάσουν γενιές ολόκληρες. Και θα είναι τυχερά τα παιδιά μου αν δεν ζήσουν την κατακραυγή που ζήσαμε εμείς. Να λένε οτι φροντίζουν ζώα και να είναι αξιωματικά "βρωμιάρηδες".

Να φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους και η νούμερο ένα απειλη γι αυτά να θεωρείται ότι είναι τα κατοικίδια τους. Να αγαπάνε τα ζώα και να τα κοιτάνε σαν χαζά και "ευαίσθητα κακόμοιρα".

Ας μάθουμε τα παιδιά μας να αγαπάνε τα ζώα. Να τα φροντίζουν και να έχουν αισθήματα γι αυτά. Και έτσι, κάποια μέρα, ίσως μάθουν να αγαπάνε και να φροντίζουν και τον συνάνθρωπο τους.

Πηγή: engamovios.com