Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι δίνει τον δικό του ορισμό για την αγάπη (video)

30.01.2014
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι δίνει τον δικό του ορισμό για την αγάπη (video)

Τον συγγραφέα Τσάρλς Μπουκόφσκι οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως πεζογράφο, έναν πεζογράφο με εντελώς ιδιαίτερο ύφος και έργο καθώς και από την θρυμματισμένη από το αλκοόλ μορφή του. Ίσως μάλιστα αυτή του η περσόνα να τους εμπόδισε από το να συντονιστούν με τον καλά καμουφλαρισμένο λυρισμό που υπέβοσκε υποταγμένος στην αλκοολική κραυγή.

Στα ποιήματά του αυτή η πλευρά αναδύθηκε πιο ολοκληρωμένα. Εκεί ο αναγνώστης του έχει την δυνατότητα να αντικρίσει λιγότερο μεταμφιεσμένο τον συγγραφέα Μπουκόφσκι. Ο οποίος αντιμέτωπος με τη βαθύτερη αλήθεια του μας παραδίδει τα θραύσματα του χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Σχεδόν γυμνός.

Όπως σε αυτό το βίντεο-απόσπασμα όπου τον ρωτάνε τι είναι αγάπη. Και αυτός εντελώς αφοπλιστικά απαντάει:

Αγάπη είναι μια κατάσταση σαν τη πρωινή ομίχλη που αντικρίζεις την αυγή, λίγο πριν βγει ο ήλιος. Μένει για λίγο και μετά εξατμίζεται. Η αγάπη είναι μια ομίχλη που εξατμίζεται με την πρώτη αχτίδα της πραγματικότητας, αυτό είναι.

Δες το βίντεο εδώ:

Πηγή: ekdoxh.eu  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.