Κολλέγιο Αθηνών: Οταν η μπουρζουαζία κρύβει την κρίση από τα παιδιά της

18.12.2013
Κολλέγιο Αθηνών: Οταν η μπουρζουαζία κρύβει την κρίση από τα παιδιά της

Πολλοί γονείς που έχουν αίσθηση της πραγματικότητας και των δυσκολιών που βιώνει η χώρα λόγω της κρίσης σοκαρίστηκαν χθες πηγαίνοντας στο Κολλέγιο Αθηνών για να παραλάβουν τους βαθμούς του πρώτου τριμήνου των παιδιών τους. Ποτέ ίσως άλλοτε το φυτώριο αυτό αναπαραγωγής του λεγόμενου αστικού κόσμου της χώρας δεν ήταν τόσο χλιδάτα στολισμένο για τα Χριστούγεννα όσο φέτος.

Τεράστια έλατα που κόντευαν να λυγίσουν τα κλαδιά τους από τα στολίδια, ατέλειωτες γιρλάντες και χλιδάτα στολίδια έδιναν την αίσθηση ότι έμπαινες ξαφνικά σε έναν άλλο κόσμο, ξένο από αυτόν της σημερινής Ελλάδας με τις τόσες δυσκολίες.

Οι τσάντες Kelly της Hermes, τα μονόπετρα και τα ακριβά αυτοκίνητα που έφερναν τους ανέμελους γονιούς θύμιζαν κολλέγιο στην Ελβετία ή φιλανθρωπική εκδήλωση στο Ασπεν, παρά σχολείο στην Ελλάδα της κρίσης! Μολονότι δεν είναι ούτε αδίκημα ούτε ντροπή να είναι κανείς εύπορος ή πλούσιος, ωστόσο στις προηγμένες πολιτισμικά κοινωνίες η λεγόμενη άρχουσα τάξη, οφείλει να έχει συνείδηση της πραγματικότητας, να μην προκαλεί και κυρίως να προετοιμάζει τα παιδιά της για την πραγματική ζωή!

Στην Αγγλία, ας πούμε, μια κοινωνία σκληρά ταξική, η αστική της τάξη και η αριστοκρατία της έζησε πάντα τις μεγάλες δοκιμασίες της κοινωνίας της έχοντας πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας και όχι στον κόσμο του Marlboro!

Πηγή: iefimerida.gr