Ηγέτες σε... παράνοια!

14.12.2013
Ηγέτες σε... παράνοια!
Αν έχεις τέτοιους συγγενείς, τι να τους κάνεις τους εχθρούς! Την δόξα πολλοί μίσησαν... Την εξουσία κανείς. Και πολλοί είναι αυτοί που για να φτάσουν στην κορυφή, δεν διστάζουν να δοοφονήσουν και τους συγγενείς τους. «Αυτός που δεν περνάει χρόνο με την οικογένειά του δεν θα μπορεί ποτέ να γίνει αληθινός άνδρας» είχε πει ο «Νονός» Marlon Brando, θέλοντας έτσι να δείξει πως η δύναμη τους στον κόσμο του εγκλήματος ήταν η ενωμένη οικογένεια.
 
Και μπορεί στη Μαφία η οικογένεια να σημαίνει τα πάντα, αλλά τελικά σε άλλες… μαφίες δεν ισχύει το ίδιο. Όπως στην πολιτική! Πολλοί είναι αυτοί που προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία εξοντώνουν όσους βρεθούν μπροστά τους. Ακόμα κι αν αυτοί είναι συγγενείς τους. Το ίδιο τους το αίμα.
Όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο νεαρός δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, δεν δίστασε να οδηγήσει στο δικαστήριο τον θείο του και δεύτερο ισχυρότερο άνθρωπο της χώρας Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, με την κατηγορία της προδοσίας και της ανατροπής του καθεστώτος.
 
Φυσικά το δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο και η ποινή επιβλήθηκε… λίγα λεπτά μετά.
 
Ωστόσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι ο μοναδικός που έβγαλε από τη μέση συγγενή του, προκειμένου να έχει τον απόλυτο έλεγχο.
 
Από τον Ιβάν τον Τρομερό και τον Αττίλα μέχρι τον Χίτλερ αυτοί είναι οι «ηγέτες» που εξόντωσαν μέλη της οικογένειάς τους. Για την εξουσία και τον… έρωτα! 
00ivan
 
Ιβάν ο Τρομερός: Ο Ιβάν ο Τρομερός ήταν τελικά… τρομερός. Και δεν δίσταζε να χτυπάει τη γυναίκα του. Ένα τέτοιο βράδυ αποφάσισε να δράσει ο μεγαλύτερος γιος του, επίσης Ivan και να τον σταματήσει. Ωστόσο ο Τρομερός μέσα στον τσακωμό τους σκότωσε το ίδιο του το παιδί.
 
0airodis
 
Ηρώδης: Τι κι αν είχε συνολικά 8 γυναίκες; Ο μεγάλος του έρωτας ήταν η δεύτερη, η Μαριάμ. Ωστόσο αποδείχθηκε και το μεγάλος του μίσος. Ο Ηρώδης τη σκότωσε επειδή φοβόταν ότι θα τον δολοφονήσει. Λίγα χρόνια αργότερα σκότωσε και τα δύο του παιδιά που είχε με τη Μαριάμ. Ενώ στο τέλος σκότωσε και έναν τρίτο του γιο, τον Αντίπατρο.
 
00attila
 
Αττίλας: Έγινε γνωστός ως «Μάστιγα του Θεού». Αλλά τελικά ήταν και μάστιγα για την οικογένειά του. Αυτός και ο αδερφός του Μπλέντα διεκδικούσαν τον θρόνο των Ούνων και ο Αττίλας δεν δίστασε να οργανώσει τη δολοφονία του αδερφού του κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού. Βέβαια, οι ιστορικοί λένε ότι ο Μπλέντα ήταν ακόμα χειρότερος από τον Αττίλα.
 
00khan
 
Τζένγκις Χαν: Ο πατέρας του είχε πεθάνει, εκείνος είχε ζητήσει την ηγεσία της φυλής του από τα 12, αλλά του την αρνήθηκαν επειδή ήταν πολύ μικρός. Δύο χρόνια αργότερα σκοτώνει τον αδερφό του και διεκδικητή της ηγεσίας πάνω σε έναν τσακωμό – και οι Μογγόλοι είδαν την αποφασιστικότητά του.
 
00hitler
 
Αδόλφος Χίτλερ: Είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες εκατομμυρίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μέσα σε αυτά τα εκατομμύρια, λοιπόν, ήταν και η ξαδέρφη του Αλοϊσα Βέιτ, που στάλθηκε σε στρατόπεδο επειδή αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Οι ιστορικοί λένε ότι ο Χίτλερ δεν το ήξερε.
 
00alexander
 
Μέγας Αλέξανδρος (φήμες): Εδώ οι απόψεις των ιστορικών διίστανται. Το δεδομένο είναι ότι ο Φίλιππος, Βασιλιάς της Μακεδονίας δολοφονήθηκε από τον Παυσανία. Ωστόσο ορισμένοι υποστηρίζουν πως τη συνομωσία την οργάνωσε ο γιος του, ο Μέγας Αλέξανδρος.
 
 Πηγή: provocateur.gr