Ένας στους τέσσερις αμερικανούς «δεν γνωρίζει πως η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο» και μόνο οι μισοί πιστεύουν στην εξέλιξη

16.02.2014
Ένας στους τέσσερις αμερικανούς «δεν γνωρίζει πως η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο»  και μόνο οι μισοί πιστεύουν στην εξέλιξη

Με  πιθανή εξαίρεση το «είναι επίπεδη η γη;"  (σύμφωνα με το περιοδικό Discovery τουλάχιστον) το πιο βασικό ερώτημα στην επιστήμη είναι: «γυρίζει η γη γύρω από τον ήλιο;»


Τα καλά νέα είναι ότι το 74 τοις εκατό των Αμερικανών γνωρίζει την απάντηση .

Το πολύ κακά νέα είναι ότι αυτό σημαίνει πως το 26 τοις εκατό δεν γνωρίζει.

Αυτά τα αποτελέσματα, τα οποία εμφανίζονται σε έρευνα  στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών ( NSF )  σε  δείγμα 2.200 Αμερικανών , θα αποτελέσουν μέρος της έκθεσης που θα παρουσιαστεί στον Μπαρόκ Ομπάμα και νομοθέτες στο Κογκρέσο  και είναι πιθανό να θέσουν  εκ νέου το θέμα των εκπαιδευτικών προτύπων στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Άλλα εντυπωσιακά αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν  ότι μόνο το 39 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύουν ότι « το σύμπαν άρχισε με μια τεράστια έκρηξη ».  Λιγότεροι από τους μισούς των ερωτηθέντων ( 48 τοις εκατό ) συμφώνησαν ότι « τα ανθρώπινα όντα , όπως τα γνωρίζουμε σήμερα , αναπτύχθηκαν από προηγούμενα είδη ζώων » .

Εν τω μεταξύ , 51 τοις εκατό των Αμερικανών πίστευαν  ότι τα αντιβιοτικά δεν σκοτώνουν τους ιούς . Η μελέτη έδειξε επίσης ότι συνολικά 42 τοις εκατό των Αμερικανών θεωρούν πως η αστρολογία είναι είτε « πολύ επιστημονική » ή    « είδος επιστήμης» .
Η έρευνα , όπως αναφέρθηκε από την Agence France- Presse , πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσον η Αμερική κάνει εκπαιδευτική πρόοδο .

Παρά τα κάπως αρνητικά ευρήματα της μελέτης υπάρχει σημαντική αχτίδα ελπίδας .

Η έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν το 90 τοις εκατό των Αμερικανών πίστευαν  πως τα οφέλη της επιστήμης  αντισταθμίζουν  κάθε  κίνδυνο ,  30 τοις εκατό πιστεύουν ότι η επιστήμη αξίζει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση , και περίπου το 90 τοις εκατό εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκμάθηση σχετικά με  ιατρικές ανακαλύψεις

Πηγή: the independent  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.