Είμαστε όλοι Βαλλιανατοι

03.11.2013
Είμαστε όλοι Βαλλιανατοι
Τις τελευταίες ώρες ο Γρηγορης Βαλλιανάτος δέχεται μια ανήθικη επίθεση από όλες τις πλευρές σχετικά με τη δήλωσή του ότι ύστερα απ' ό,τι έγινε "απόψε είμαστε όλοι ΧΑ".
 
Δύο τινά συμβαίνουν: ή κάποιοι δε γνωρίζουν ποιος είναι ο Βαλλιανάτος και γιατί το είπε αυτό, ή κάποιοι γνωρίζουν, απλά βρήκαν την ευκαιρία να τον "χτυπήσουν". Οι μεν πρώτοι είναι άσχετοι και δε θα έπρεπε να βιαστούν να μιλήσουν, οι δε δεύτεροι είναι ανήθικοι.
 
Για όσους ΔΕΝ γνωρίζουν (οι δεύτεροι καθόλου δε με ενδιαφέρουν) να εξηγήσω την ιστορία: πριν από τρεις εβδομάδες, στο συμβάν με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ο Γρηγόρης ανάρτησε ένα σχόλιο στο οποίο έλεγε ουσιαστικά ότι "είμαστε όλοι ΚΚΕδες", δηλαδή, είμαστε "αλληλέγγυοι" σε αυτούς που γίνονται δέκτες της βίας για τα πιστεύω τους.
 
Σε εκείνη την ανάρτηση, εγώ προσωπικά είχα εγκαλέσει τον Γρηγόρη, λέγοντάς του ουσιαστικά ότι δεν είναι ανάγκη να ταυτιζόμαστε με το θύμα για να εκδηλώσουμε τη συμπαράστασή μας. Τον διόρθωνα δηλαδή για την εκφραστική του επιλογή.
 
Ο Γρηγόρης όμως, είναι αυτός που είναι και επέμενε να φτάσει μέχρι εκεί για να εκδηλώσει την αντίθεσή του στη φασιστική βία.
Λίγες μέρες αργότερα, όταν ο Πάνος Καμμένος παραλίγο να λυντσαριστεί στη Νίκαια, επανέλαβε την έκφρασή του, ξανά για να εκφράσει την αντίθεσή του στη φασιστική βία.
 
Αν ήταν ένας ασυνεπής άνθρωπος, ή κάποιος που αποφεύγει "τα δύσκολα", στα χθεσινά θα έκανε τον Κινέζο. Αυτός όμως επέλεξε το δρόμο της συνέπειας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δέχεται σήμερα αυτές τις ανήθικες επιθέσεις που δέχεται, αποκαλούμενος ακόμη και Χρυσαυγίτης, ποιος, αυτός που τόσο αγώνα έχει κάνει ενάντια στη βία και τον εθνικισμό.
Κρίμα....
 
Αναδημοσίευση από τον τοίχο του Demetrios Fakinos (facebook)