Δεν θα πιστέψετε τι περιέχουν οι κοτομπουκιές!

17.04.2014

Πού είναι το κοτόπουλο που σερβίρεται στα περισσότερα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ ως συχνό και δημοφιλές γεύμα; Δηλαδή, για να βρουν κοτόπουλο οι μαθητές στις κοτομπουκιές που τους σερβίρουν οι εταιρείες τροφοδοσίας, θα πρέπει να ψάξουν πολύ...

Chicken Nuggets

Τι πραγματικά τρώνε οι μαθητές των δημόσιων σχολείων στις ΗΠΑ, όταν το γεύμα τους περιλαμβάνει κοτομπουκιές; Η δημοσιογράφος Monica Eng, που ασχολείται με θέματα διατροφής και μένει στο Σικάγο, θέλησε να μάθει πόσο κοτόπουλο υπάρχει πραγματικά μέσα σε ένα πιάτο με κοτομπουκιές, ένα γεύμα που τρώνε συχνά οι μαθητές στα δημόσια σχολεία του Σικάγο.

Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε την εταιρεία τροφοδοσίας Aramark ποια είναι τα συστατικά ενός πιάτου με τα αγαπημένα σε όλους μας, αλλά κυρίως στα μικρά παιδιά, chicken nuggets, η απάντηση άργησε να έρθει, αλλά όταν έφτασε ήταν εξαιρετικά λακωνική.

Στο θέμα παρενέβη ο εισαγγελέας της Πολιτείας του Ιλλινόι και ακολούθησε έρευνα σε κοτομπουκιές. Έτσι, η απάντηση ήρθε λεπτομερής μεν, αλλά και εξαιρετικά ανησυχητική... Μία μερίδα chicken nuggets, λοιπόν, περιέχει: αλάτι, καστανή ζάχαρη, φωσφορικό κάλιο, χλωριούχο νάτριο, συμπυκνωμένη πρωτεΐνη σόγιας και πολλά άλλα συντηρητικά, που είναι 28 τον αριθμό. Α, περιέχει και λίγο κοτόπουλο!

Στην απαράδεκτη αυτή αποκάλυψη για το αμφίβολο πιάτο που ταΐζουν τα δημόσια σχολεία στις ΗΠΑ τους μαθητές τους, οι εταιρείες τροφοδοσίας απαντούν ότι πληρώνονται με πολύ λίγα χρήματα, για να μπορέσουν να προσφέρουν καλύτερα γεύματα στους μαθητές.

Πηγή: e-radio.gr  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.