«Αγίου φωτός» δαπάνες

16.04.2014
«Αγίου φωτός» δαπάνες

Δεν γνωρίζω πόση αγωνία σάς έχει διακαταλάβει, σχετικά με το αν θα προφτάσει το εξ Ιεροσολύμων Αγιο φως -προερχόμενο από έναν αναπτήρα- να φτάσει και στο πιο μεμακρυσμένο σημείο της χώρας μας.

Πάντως όση κι αν ήταν, απεδείχθη πλήρως αβάσιμη. Η πολιτεία μας διέθεσε αφειδώς όλα τα μεταφορικά μέσα (πλοία, αεροπλάνα, ελικόπτερα κ.λπ.), ώστε κανένα σημείο της χώρας να μη στερηθεί το φως, το οποίο άλλωστε είχε γίνει δεκτό στη χώρα μας με τιμές αρχηγού κράτους. Ας σοβαρευτούμε όμως λίγο γιατί πίσω από την σκηνοθετημένη, γελοιότητα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Εδώ η χώρα κινδυνεύει να πτωχεύσει, εδώ περικόπτονται μισθοί, επιδόματα, συντάξεις, εδώ άνθρωποι κυρίως νέοι είναι ή μένουν άνεργοι, έχουμε καταντήσει το ρεντίκολο της Ευρώπης και ο όρος γουρούνι έχει γίνει συνώνυμο του Ελληνα... εδώ εμείς υποδεχόμαστε το φως στα χέρια ενός ρασοφόρου με τιμές αρχηγού κράτους. Υπάρχει κάτι πιο γελοίο; Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς... θα μας σώσει το "άγιο φως".

Κανείς βεβαίως δεν θα μας πληροφορήσει για το ύψος της δαπάνης αυτής της γελοιότητας. Αρκεί να ευδοκιμούν οι χρυσοποίκιλτοι ιεράρχες μας και κάποιοι ανόητοι πολιτικοί μας να τρέχουν ξοπίσω τους.

Εύλογο, λοιπόν το διπλό ερώτημα: Ποιος άραγε φταίει για το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι υποκριτές -αυτά τα ανελεύθερα πλάσματα, οι ρασοφόροι- κυβερνούν τη χώρα, θεωρώντας όλους τους άλλους και αθρόως ηλιθίους; Ποιοι είναι αυτοί που θα διδάξουν σε εμένα πίστη και τρόπο ζωής;».

14 April 2010

Θεόδωρος Σουλελές
μαθηματικός
π. λυκειάρχης Μ.Ε.

Πηγή: enet.gr