Αγαπητή Amy: Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος

26.11.2013
Αγαπητή Amy: Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος

Η Αmy απάντησε όπως έπρεπε - ΤΡΟΛΑΡΟΝΤΑΣ! Αγαπητή Amy : Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι  ομοφυλόφιλος. Είμαστε μέλη στην εκκλησιαστική κοινότητα και φοβάμαι ότι αν οι υπόλοιποι της κοινότητας το μάθουν θα γίνουμε περίγελος.

Ο γιος μου δεν ακούει με τίποτα τις προτροπές μας να πάψει να είναι gay. Νιώθω ότι το κάνει για να μας εκδικηθεί επειδή τα τελευταία τρία χρόνια ξεχνάμε τα γενέθλιά του εξαιτίας του αυξημένου φόρτου εργασίας.  Παρακαλώ βοηθήστε τον να κάνει τη σωστή επιλογή στη ζωή,και να πάψει να είναι γκέι. Εμένα δε με ακούει οπότε ελπίζω να το κάνει με εσάς.   (υπογραφή) Feeiling Betrayed! *    Aυτό ήταν το γράμμα που έφτασε πρόσφατα στην Amy Dickinson η οποία διατηρεί στήλη συμβουλευτικής για θέματα οικογενειακών σχέσεων. H απάντηση της ήταν άμεση αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να ικανοποίησε τους γονείς του 17χρονου.

593622 letter

Αγαπητέ Προδομένε: Θα μπορούσατε να διδάξετε στον γιο σας ένα σημαντικό μάθημα αλλάζοντας τη σεξουαλικότητά σας ώστε να του δείξετε πόσο εύκολο είναι. Δοκιμάστε το για ας πούμε ένα χρόνο. Πάψτε να είστε ετεροφυλόφιλοι και αποδείξτε του ότι η σεξουαλικότητα ενός ατόμου είναι θέμα επιλογής που υπαγορεύεται από τους γονείς, την εκκλησία τους και τη κοινωνική πίεση.  

Υποθέτω ότι η πρότασή μου αυτή, θα προκαλέσει αντίδραση μιας και η σεξουαλικότητα σας ορίζει και το ποιοι είστε. Το ίδιο ισχύει και για το γιο σας. Έχει το δικαίωμα να είναι αποδεκτός από τους γονείς του παραμένοντας ακριβώς αυτό που είναι.   Όταν "ξεχάσατε" τα γενέθλια του παιδιού σας, βασικά τον αναιρέσατε ως άνθρωπο. Είναι σαν να ισχυρίζεστε ότι έχετε ξεχάσει την παρουσία του στον κόσμο. Πόσο πολύ λυπάμαι για αυτόν.  

Το να πιέζετε το γιο σας για να αλλάξετε τη σεξουαλικότητά του είναι λάθος. Εάν δεν μπορείτε να μάθετε πως να τον δεχτείτε για αυτό που είναι ίσως θα ήταν ασφαλέστερο να ζήσει αλλού.  

Μια ομάδα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει στο πώς να διαχειριστείτε και να προχωρήσετε είναι αυτή του Pflag.org. Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε για τους γονείς , τις οικογένειες , τους φίλους και τους συμμάχους της LGTB κοινότητας, και έχει βοηθήσει αμέτρητες οικογένειες μέσω αυτής της πρόκλησης . Παρακαλώ κάντε την έρευνα σας και επικοινωνήστε με κάποιον αρμόδιο.

Πηγή: lifo.gr