Πέτρος Θεοδωρίδης

Πέτρος Θεοδωρίδης

Ο Πέτρος Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1958 στην Ηράκλεια Σερρών. Σπούδασε πολιτική επιστήμη και παιδαγωγικά και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, Διεθνείς σπουδές, Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική επιστήμη στα αντίστοιχα τμήματα του Νομικού τμήματος του Α.Π.Θ. Από το 1990 ασχολείται με τη μελέτη της εθνικιστικής ιδεολογίας και της εθνικής ταυτότητας, με αρθρογραφία σε περιοδικά πολιτικής επιστήμης.

06.10.2015

Να γράφεις.

Η γραφή. Σφηνοειδής που ξεραίνεται στις πλίνθους.

Μετέωρα ιερογλυφικά στις πυραμίδες. Για αιώνες ατέρμονους ακατάληπτη.

19.01.2015

Η νεωτερικότητα, συνοδεύεται από την βαθμιαία ή γοργή καταστροφή των παλαιών παραδοσιακών ομαδοποιήσεων που βασιζόταν σε ''φυσικά'' χαρακτηριστικά: την γέννηση, ή την καταγωγή. Σημαδεύεται και από τον θρυμματισμό του κοινωνικού δεσμού, την εξατομίκευση, την εξαφάνιση των ενδιάμεσων κοινωνικών ομαδοποιήσεων πού μεσολαβούσαν ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία.

22.12.2014

Στη ταινία Memento 2 o ήρωας φαίνεται να πάσχει από μια σπάνια ψυχική ασθένεια: την απώλεια πρόσφατης μνήμης. Καθημερινά ξεχνά τα πρόσωπα και τα πράγματα πού του συμβαίνουν και τα ξαναθυμάται με "βοηθητικές μνήμες" -με υπομνήματα, ξέθωρες φωτογραφίες και τατουάζ στο σώμα του ως ντοκουμέντα της προσωπικής του ζωής.