Φιλοσοφία

12 η ώρα, μεσάνυχτα. Όλοι έχουν κοιμηθεί, ησυχία στους δρόμους.

Ήμουν ξύπνια, ανήσυχη, ύπνο πάλι δεν είχα. Στριφογύριζα στο μαξιλάρι μου, οι σκέψεις μου δε με άφηναν, όσο και αν προσπαθούσα.

Αποφάσιζα να σηκωθώ – γιατί να με βασανίζω αφού ύπνος δε μου έρχεται;

Η αληθινή αυτοπεποίθηση είναι πολύ πιο διαφορετική από την εγωιστική έπαρση. Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους τότε υπάρχουν ορισμένα πράγματα που απλά δεν κάνουν.

Θυμάστε την περασμένη βδομάδα πόσες φορές σκεφτήκατε να ενεργήσετε με ανειλικρίνεια; Ήταν η στιγμή που σας έδωσαν περισσότερα ρέστα, κι εσείς συνειδητά διστάσατε να το πείτε στον σερβιτόρο. Ή όταν αποφύγατε μια άβολη έξοδο δικαιολογώντας ότι είχατε κανονίσει για σαββατοκύριακο. Η ανειλικρίνεια, είναι ένας συνηθισμένος πειρασμός.

Μάθε να συγχωρείς. Όχι για τους άλλους, αλλά για σένα.

Γιατί η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι να μη μοιάζεις με εκείνους που σε πλήγωσαν.

Μην τους μοιάζεις, δεν αξίζει. Να συγχωρείς όχι γιατί οι άλλοι αξίζουν τη συγχώρεση, αλλά γιατί εσύ αξίζεις γαλήνη στην ψυχή σου.

Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας η σημερινή.

Πάλι θα αρχίσουμε να βλέπουμε στο Face book γυναίκες ενθουσιασμένες να γράφουν φράσεις του τύπου "τι ωραία να είσαι γυναίκα και να βγαίνεις έξω", "ας πάρουμε τις φίλες μας και ας βγούμε να γιορτάσουμε" και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Μπερδευόμαστε .

Κάνουμε σενάρια στο κεφάλι μας και η πραγματικότητα έρχεται πάντα να τα διαψεύσει.

Της φορτώνουμε τα λάθη γιατί αυτό είναι πάντα πιο εύκολο απ’ το να τα φορτώσουμε σε μας του ίδιους.

Επί του παρόντος, θα διερωτηθώ: για ποιο λόγο φιλοσοφούμε; Προς τι η διερεύνηση αυτή των πρώτων αρχών και των τελικών σκοπών των πραγμάτων; Διότι το να πούμε ότι όλοι οι άνθρωποι τείνουν εκ φύσεως προς το ειδέναι, είναι σωστό· γιατί όμως;

Διαλογισμός, ασκήσεις, yoga, αγχολυτικά φάρμακα, έλεγχος της αναπνοής, πίστη σε ένα θεό... είναι μερικοί τρόποι για να κοντρολάρεις το άγχος σου για τα πράγματα ή για κάτι συγκεκριμένο.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι «κακό», τίποτα δεν είναι «λάθος».

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Μια δυνατότητα που προϋποθέτει... απολύτως τίποτα!

Συναισθήματα είναι όλα όσα νοιώθω.

Χαρά, λύπη, ευτυχία, δυστυχία, στεναχώρια, θλίψη, θυμό, ευχαρίστηση, αγανάκτηση είναι μερικά από τα πιο »διάσημα» συναισθήματα...

Το να τα νοιώθω είναι αναποφευκτό. Έτσι είμαστε φτιαγμένοι, αυτό είναι το φυσιολογικό.

Το έχουμε νιώσει όλοι. Ο φόβος επισκέπτεται τον άνθρωπο κάθε ηλικίας σαν απρόσκλητος επισκέπτης. Το μωρό στη κούνια φοβάται το σκοτάδι, ο εργαζόμενος φοβάται να μη χάσει τη δουλειά του, ο φοιτητής φοβάται μην κοπεί στην εξεταστική, ο αγρότης φοβάται να μην χαλάσει η σοδειά του.

Είμαι ευτυχισμένη γιατί...

Κατάλαβα τη διαφορά του να ξοδεύω τον εαυτό μου σε ανούσιες σχέσεις από το να επενδύω σε ανθρώπους αληθινούς.

Ένοιωσα ότι σημασία έχει να πεθαίνεις για να ζήσεις, όχι να ζεις καθημερινά περιμένοντας να πεθάνεις.

Και να θυμάσαι να ανοίγεσαι με ζωντάνια στις χαρές της ζώης, να αγκαλιάζεις με δύναμη την ομορφιά της κάθε ημέρας που ξημερώνει μπροστά σου, να είσαι πάντα υπερήφανος γι’αυτό που είσαι, για όλα αυτά που είσαι.

Μην προσπαθείς να τους κάνεις να σε αγαπήσουν, μη χτυπάς την κάθε πόρτα, μην αφήνεις τα λόγια ή τη σκληρή τους στάση να πληγώνουν την καρδιά σου. Δεν υστερείς σε τίποτα από αυτούς, μπορείς και εσύ να γελάσεις, να αγαπήσεις, να ζήσεις το θαύμα της ζωής με όλες τις χαρές και τις στεναχώριες της.

Σελίδα 1 από 21

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.