Νίκος Γιώτης

Νίκος Γιώτης

Γεννήθηκα στις 5/11/1998. Μένω στην Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζω οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Email: nickjotis@gmail.com

20.03.2017

Η σοφία αποκτάται με τα χρόνια. Με πάνω από έναν αιώνα ζωής ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ που πέθανε σήμερα έχει συλλέξει πληθώρα εμπειριών και γνώσεων.  Εδώ παραθέτουμε μερικά αποφθέγματα του.

06.03.2017

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ταρακουνήσει ακόμα και τα μεγαλύτερα κράτη. Ως αποτέλεσμα των τραγικών γεγονότων και των πολιτικών που σπείρουν τον τρόμο για προσωπικό όφελος, πολλοί νιώθουν μια υπαρξιακή απειλή.

04.03.2017

Oσο παράξενο και αν ακούγεται, η διαδεδομένη πρακτική της καισαρικής τομής επηρεάζει την ανθρώπινη εξέλιξη.

01.03.2017

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με την όψη των φρούτων και των λαχανικών, στους πάγκους των σούπερ μάρκετ. Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ πως μοιάζουν πριν μαζευτούν;

23.02.2017

Μια ομάδα Αμερικανών και Ελλήνων αρχαιολόγων, ανακάλυψε τον σκελετό ενός ανθρώπου, χρονολογημένο 3.100 χρόνια πίσω. Ο τάφος του όμως είναι ένας βωμός που γινόταν θυσίες για τον Δία. Η ανακάλυψη έγινε στο όρος Λυκαίον στην Αρκαδία.

18.02.2017

Πρώτα πρώτα, ας βάλουμε κάτω τα τετριμμένα κοσμολογικά δεδομένα: η Γη μπορεί να φαίνεται σ’ εμάς, τα δίποδα ζωύφια, τεράστια με τα μέτρα του σύμπαντος, όμως, είναι τόσο απίστευτα μικρή, ώστε δίκαια οι ειδικοί την περιγράφουν σαν «έναν κόκκο άμμου στο σύμπαν». Ακόμα και σε σύγκριση με τον δικό μας Ήλιο, η Γη μοιάζει μ’ ένα κουκούτσι μπροστά σ’ ένα τεράστιο καρπούζι. Ο ίδιος ο Ήλιος πάλι, σε σύγκριση με τον ερυθρό γίγαντα Αρκτούρο, δεν είναι παρά ένας κίτρινος νάνος σε μέγεθος κουκουτσιού απέναντι σ’ ένα καρπούζι. Αν μάλιστα τον συγκρίνουμε με τον υπεργίγαντα Μπετελγκέζ στον αστερισμό του Ωρίωνα, το μέγεθος του κυριολεκτικά χάνεται.

12.02.2017

Έχει εξαντλήσει τα όρια της φαντασίας του ο άνθρωπος στους χαρακτηρισμούς που έχει δώσει στον εαυτό του για να ωραιοποιήσει τις ιδιαιτερότητες του είδους του:

Homo abscoditus, ο απροσμέτρητος άνθρωπος, Homo aestheticus, ο αισθητικά προσανατολισμένος άνθρωπος, Homo creator, ο άνθρωπος δημιουργός, Homo innovator, ο άνθρωπος εφευρέτης, Homo ludens, ο παίζων άνθρωπος -για να μη μιλήσουμε βέβαια για τον επίσημο χαρακτηρισμό του ευγενούς βιολογικού μας είδους, που σε μια έξαρση αυτολιβανίσματος ονομάστηκε Homo sapiens, ο σοφός άνθρωπος.

07.02.2017

Η σερεντίπιτι είναι ένα τυχαίο εύρημα από κάποιο λά­θος. Μια απροσδόκητη ανακάλυψη στην προσπάθεια για κάτι άλλο. Περιγράφει ανακαλύψεις που γίνονται είτε τυχαία είτε ψάχνοντας για κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που τελικά ανακαλύφτηκε. Η πρώτη αναφορά της λέξης απαντάται το 1754 από τον Άγγλο ιστορικό Horace Walpole σε γράμμα του προς τον διπλωμάτη Horace Mann.

03.02.2017

Οι άνθρωποι αρέσκονται στο να αναβάλλουν. Ο κόσμος παλεύει με την τακτική διστακτικότητα από τους αρχαίους πολιτισμούς. Είναι εύκολο να κάνεις σχέδια και να σημειώνεις ημερομηνίες στο ημερολόγιο σου, αλλά σχεδόν αναμφίβολα κάποιες προθεσμίες θα περάσουν χωρίς να έχουν γίνει οι υποχρεώσεις.

Σελίδα 1 από 2

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.