Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη, είμαι 23 ετών και είμαι Δημοσιογράφος. Έχω δημοσιεύσει κείμενά μου σε πολλά περιοδικά και blogs (Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες, Babyads, Antivirus, Λόγιος Ερμής).

Είμαι γνώστης της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας και κάτοχος πτυχίου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Υπήρξα 11 χρόνια αθλήτρια του Taekwondo, στο οποίο απέκτησα και μαύρη ζώνη.

Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή.. Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να τη νοιώσουν και άλλοι άνθρωποι.

22.06.2017

Είναι στη φύση του ανθρώπου να συγκρίνει πολλές φορές τις ικανότητες, το χαρακτήρα και το επίπεδο διαβίωσης του με αυτό των άλλων συνανθρώπων του και πολλές φορές να δυσαρεστείται όταν διαπιστώνει ότι υστερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους.

01.06.2017

Αναφερόμαστε συχνά πυκνά όλοι λίγο πολύ σε συζητήσεις μας στην έννοια του πολιτισμού, στην πολιτισμένη κοινωνία ή συμπεριφορά. Χαρακτηρίζουμε απολίτιστη μία κοινωνία η οποία στη σημερινή εποχή συνεχίζει να λιθοβολεί τη γυναίκα που μοιχεύει ή μία κοινωνία στις οποίες τα παιδιά καταδιώκονται και κατηγορούνται για μαγεία. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να αναρωτηθούμε και να δώσουμε έναν συγκεκριμένο ορισμό στο ερώτημα: Ποια είναι η σημασία του πολιτισμού;

23.05.2017

Συνηθίζουμε πολλές φορές να μετράμε την αξία μας ανάλογα με το πόσο έχουμε αγαπηθεί από τους άλλους, και στο τέλος καταλήγουμε να βασανιζόμαστε από αισθήματα μειονεξίας, αναξιότητας και μπορεί να καταλήξουμε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι δε μας αξίζει η αγάπη, η τρυφερότητα, η στοργή.

25.04.2017

Η νύχτα έχει συνδεθεί στο μυαλό όλων μας με τον ύπνο, τη νυχτερινή κατάκλιση, την ξεκούραση από όλα τα τρεξίματα της καθημερινότητας και την πνευματική μας χαλάρωση. Η σημασία και η αξία του νυχτερινού ύπνου είναι αδιαμφισβήτητη και τονίζεται συνεχώς τόσο από γιατρούς και επιστήμονες, όσο και από τα ίδια τα συμπτώματα που νοιώθει ο άνθρωπος που στερείται για διάφορους λόγους τον νυχτερινό ύπνο. Άρα, είναι λογικό η νύχτα να έχει συνδεθεί με σωματική και πνευματική ανάπαυση.

13.04.2017

Η αληθινή ελευθερία ξεκινά...

Όταν δε θέλεις να αποδείξεις πια τίποτα σε κανένα. Είσαι αρκετός για σένα και σου φτάνει.

Όταν δεν περιμένεις πια μήνυμα από κανένα.

04.04.2017

Θάνατος για μένα, είναι ο φόβος να δηλητηριάζει τη ζωή μου που έχω σήμερα, την ανάγκη μου για δημιουργία και επαφή με τους φίλους και τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

Θάνατος είναι ο φόβος για το θάνατο να μου στερεί την αγάπη για τη ζωή.

25.04.2017

Το χέρι του σηκώνεται και χτυπάει με ορμή τη γυναίκα εκείνη που σωριάζεται στο πάτωμα.

Νοιώθει ταπεινωμένη, κρύβει τα δάκρυά της μέσα στα μαλλιά της που έχουν καλύψει σχεδόν όλο το πρόσωπό.

23.03.2017

12 η ώρα, μεσάνυχτα. Όλοι έχουν κοιμηθεί, ησυχία στους δρόμους.

Ήμουν ξύπνια, ανήσυχη, ύπνο πάλι δεν είχα. Στριφογύριζα στο μαξιλάρι μου, οι σκέψεις μου δε με άφηναν, όσο και αν προσπαθούσα.

Αποφάσιζα να σηκωθώ – γιατί να με βασανίζω αφού ύπνος δε μου έρχεται;

15.03.2017

Μάθε να συγχωρείς. Όχι για τους άλλους, αλλά για σένα.

Γιατί η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι να μη μοιάζεις με εκείνους που σε πλήγωσαν.

Μην τους μοιάζεις, δεν αξίζει. Να συγχωρείς όχι γιατί οι άλλοι αξίζουν τη συγχώρεση, αλλά γιατί εσύ αξίζεις γαλήνη στην ψυχή σου.

08.03.2017

Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας η σημερινή.

Πάλι θα αρχίσουμε να βλέπουμε στο Face book γυναίκες ενθουσιασμένες να γράφουν φράσεις του τύπου "τι ωραία να είσαι γυναίκα και να βγαίνεις έξω", "ας πάρουμε τις φίλες μας και ας βγούμε να γιορτάσουμε" και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Σελίδα 1 από 5

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.