Μην ακούω ανοησίες για ερωτική αιωνιότητα.
Κάθε ομορφιά είναι αιωνιότητα.
Ότι βλέπω, ότι ακούω, ότι αγγίζω, χώμα, αέρας,
φως, είναι μέρος της αιωνιότητας.
Αιωνιότητα δεν είναι ότι αντέχει στο χρόνο
γιατί τότε θα είχαν τα πρωτεία
οι πολυκατοικίες και οι ουρανοξύστες.
Αλλά ότι σφραγίζει μια στιγμή ανεπανάληπτα.
Ο ερωτικός σπασμός είναι μια αιωνιότητα
κι ας μην αποτυπώνεται πουθενά αυτός.

 

” Επάγγελμα:πόρνη ” της Λίλης Ζωγράφου

Πρόστιμο έως και 53 εκατομμύρια δολάρια στα κοινωνικά δίκτυα που δεν λαμβάνουν μέτρα κατά των παράνομων ρατσιστικών και ξενοφοβικών δημοσιευμάτων και των σχολίων, πρότεινε ο Γερμανός Υπουργός Δικαιοσύνης, Heiko Mass.

Η παρέλαση είναι, πριν από καθετί, ένα σόου, ένα θέαμα, όχι και τόσο σοβαρό, που καταντάει μάλλον αστείο, όταν δεν υπάρχει πίσω-του ένας καλός σκηνοθέτης, που να ξέρει να κινεί κομπάρσους.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 09:09

Υπάρχει αντίδοτο στον «ψεκασμό»;

Το λεξικό της Οξφόρδης ανακήρυξε το «post – truth» (μετά – αλήθεια) ως λέξη της χρονιάς που μας πέρασε. Ο όρος post – truth χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει μια πολιτική συγκυρία στην οποία τα αντικειμενικά γεγονότα επηρεάζουν λιγότερο τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης από ό,τι επικλήσεις στο θυμικό και αυθαίρετες προσωπικές απόψεις.

Οι λαϊκιστικές δυνάμεις μοιάζουν να γνωρίζουν μια άνθηση που είχε να δει η Ευρώπη από τον καιρό των φασιστικών κινημάτων της δεκαετίας του '30. Έχοντας επικεφαλής μια σειρά από χαρισματικούς δημαγωγούς, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους πρόσφεραν τα δημοκρατικά πολιτεύματα σε μια εποχή που η ενημέρωση μέσω του διαδικτύου γίνεται πια σε πραγματικό χρόνο, οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε αυτοσχέδια δημοψηφίσματα όπου καλλιεργείται η αυταπάτη της άμεσης δημοκρατίας και η δημαγωγία τείνει να ταυτιστεί με την προπαγάνδα επιχειρώντας έναν μαζικό προσηλυτισμό.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 11:25

Κατερίνα Γώγου: Ιδιώνυμο

Έλα να σου πω...

Έλα πάρε με από δω. Πάμε να φύγουμε από δω μέσα.

Σε όλη τη διάρκεια της μακραίωνης δουλείας των Ελλήνων, ο ρόλος του κλήρου υπήρξε καταλυτικά αρνητικός σε κάθε ιδέα ξεσηκωμού του Γένους. Ορθόδοξος και καθολικός κλήρος, όχι απλώς συνιστούσαν υποταγή στον σουλτάνο, αλλά με κάθε τρόπο παρεμπόδιζαν κάθε ιδέα εξέγερσης.

Για να μάθω να εκτιμώ τον εαυτό μου δε φτάνει μόνο να αισθανθώ πως κάποιος τρίτος με εκτιμά. Πρέπει, επιπλέον, αυτός ο τρίτος να αισθάνεται ότι αξίζει ο ίδιος, και να τον θεωρώ κι εγώ αξιόλογο. Τι να την κάνω την εκτίμηση κάποιου που δεν αξίζει ή δεν αισθάνεται ο ίδιος πως αξίζει;

Η εφηβεία είναι μία φάση μετάβασης από την παιδική προς την ενήλικη ζωή η οποία θεωρείται δύσκολη. Θα μου πείτε, κάθε στιγμή της ζωής μας δεν αποτελεί μία μετάβαση;

Ναι! Φυσικά. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες στιγμές στην αναπτυξιακή μας πορεία που σηματοδοτούνται από απότομες αλλαγές στο σώμα και κάθε ξαφνική αλλαγή στο σώμα φέρει ψυχικές επιπτώσεις.

Αετός ο υψιπέτης τα ελαστικά πτερά του συγκινήσας υπεράνω πέταξε των Καυκάσιων

κ’ υπερβάς την ανωτάτην κορυφήν του όρους τούτου, επί κέδρου γηραλαίας έστησε το πέταμά του.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 10:04

Τα Κανάρια των Ινδιών (1917)

Eις ένα τμήμα της εξωτερικής αγοράς της πόλεως, όπου ένας γραφικός γέρων πωλεί κελαϊδισμούς εγχωρίων πτηνών εντός εγχωρίων κλωβών, μερικοί περίεργοι περιπλανώμενοι ίσταμάτησαν χθές διά νά χαζέψουν ένα νέον είδος, προστεθέν αίφνης, εις την συλλογην.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 09:12

«Τέλος εποχής»

Νομοτελειακά 

στις εκπνοές του θέρους δοκιμάζεται.

Σελίδα 1 από 255

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.