Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 15:15

Ομοφυλοφιλία και αλλαγή φύλου

Τον τελευταίο καιρό το θέμα της ομοφυλοφιλίας έχει πάρει διαστάσεις λόγω του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου που έφερε η κυβέρνηση για ψηφοφορία.

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 11:25

Γράμμα στον Μικρό Πρίγκιπα

Η αλεπού σου, που είχες συναντήσει στην Γη έλεγε μπαρούφες και το τριαντάφυλλο σου το είχες δει απλά σε ένα από τα πολλά όνειρα που έκανες τις τόσες ώρες που κοιμόσουν. Γιατί είσαι ένας τεμπέλης που περιμένεις όλοι να διαβάσουν το "παραμυθάκι"σου και να δακρύσουν.

Άκου λοιπόν μικρέ πρίγκιπα ή όπως αλλιώς θέλεις να αυτοαποκαλείσαι τελοσπάντων...

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 08:43

αγγίΖΩ

Η VirginiaSatirείπε ότι «χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές τη μέρα για την επιβίωση, 8 αγκαλιές τη μέρα για τη συντήρηση και 12 αγκαλιές τη μέρα για την ανάπτυξη». Το άγγιγμα και η επαφή, η αίσθηση της αφής επί της ουσίας, καταλαμβάνει πολύ σημαντικότερο ρόλο από αυτό που νομίζουμε ότι έχει όταν σκεφτόμαστε τις βασικές αισθήσεις του ανθρώπου.  

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 09:52

Charles Bukowski, «Ο ήχος των ανθρώπινων ζωών»

Παράξενη ζεστασιά, ζεστά και κρύα θηλυκά,
είμαι καλός στον έρωτα, όμως ο έρωτας δεν είναι μόνο
σεξ. οι περισσότερες γυναίκες που έχω γνωρίσει

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 08:00

Δε θα έπρεπε να νιώθω έτσι

Πόσες φορές σου έχει τύχει να πεις «Δε θα έπρεπε να νιώθω έτσι τώρα». «Δεν είναι σωστό να του θυμώσω». «Έχει κάνει τόσα για μένα». «Δεν πρέπει να νιώθω απογοήτευση. Αφού έχω τα πάντα στη ζωή μου. Μα, είμαι τόσο αχάριστος;» Κι όμως το συναίσθημα είναι εκεί. Δίνει το παρόν αγνοώντας την εκλογίκευση που επιχειρείς. Τι συμβαίνει σε αυτές τις καταστάσεις; Πώς πρέπει να τις χειριζόμαστε αν θέλουμε να εξελιχθούμε;

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 11:34

Γιάννης Ρίτσος - «Κοριτσάκι μου»

Κοριτσάκι μου,
μὲς στὸ βουβὸ πηγάδι τοῦ φεγγαριοῦ
σοῦ ῾πέσε ἀπόψε τὸ πρῶτο δαχτυλίδι σου.

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 08:49

Στο σύμπλεγμα της κατωτερότητας

Είναι Γενάρης του 1833, και μία φρεγάτα του βασιλικού Βρετανικού ναυτικού προσεγγίζει την προσωρινή πρωτεύουσα του νεογέννητου Ελληνικού βασιλείου. Το επίσημο πρόσωπο της υπόθεσης, είναι ο δεκαεπτάχρονος Βαυαρός πρίγκιπας Όθωνας του οίκου των Βίττελσμπαχ.

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 13:33

Virginia Satir: «Είμαι Εγώ»

Η ψυχοθεραπεύτρια Virginia Satir (1989) μιλώντας για τον εαυτό αναφέρει:

«Είμαι εγώ. Σ’ όλο τον κόσμο δεν υπάρχει κανένας άλλος ακριβώς σαν κι εμένα.

"Η κατάθλιψη είναι σαν μια μαυροντυμένη γυναίκα. Αν βρεθεί στον δρόμο σας, μην την διώξετε. Προσκαλέστε την μέσα, δώστε της μια θέση, συμπεριφερθείτε της όπως στους φιλοξενούμενους σας και ακούστε αυτά που έχει να σας πει." είπε κάποτε ο Καρλ Γιούνγκ.

Η κατάθλιψη αποτελεί μια σοβαρή ψυχική νόσο, η οποία έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως η Νόσος του 21ου αιώνα.. Για τον Καρλ Γιουνγκ η κατάθλιψη είναι ένας αγγελιαφόρος, ένας άγγελος που παλεύεις μαζί του μέχρι να σου αποκαλύψει τη μυστική του ευλογία.

Ναι, φυσικά και θέλουμε να διδάξουμε τα παιδιά μας το αίσθημα της γενναιοδωρίας. Να μάθουν να μοιράζονται, να συνεργάζονται. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο πολλές φορές το απαιτούμε δεν τους προσφέρει τις αξίες που θεωρητικά θα θέλαμε.

Ας πάρουμε για παράδειγμα μία τυπική σκηνή παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπου το ένα παιδί ασχολείται ενεργά με ένα παιχνίδι κψχ ένα άλλο παιδί έρχεται κοντά και το ζητάει με έντονο τρόπο.

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 09:01

Μπλεζ Πασκάλ - Περί αδικίας

Το δικό μου, το δικό σου.

Αυτό το σκυλί είναι δικό μου,  έλεγαν εκείνα τα φτωχά παιδιά·

αυτή είναι η θέση μου υπό τον ήλιο. 

Ιδού η αρχή και η εικόνα της αρπαγής σ' όλη την γη.

Δεν σας είδα ν' αγωνίζεστε ανώνυμα

Δεν σας είδα ν' αρνείστε τα ψευδώνυμα

Δεν σας είδα πουθενά

Πού ήσασταν κρυμμένοι;

Θωμάς Κοροβίνης, Απορία σε εννιά στροφές

Σελίδα 1 από 278

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.