«...Αν σε ανησυχούν οι εξωτερικές συνθήκες, δεν είναι αυτές που θα έπρεπε σε ανησυχούν, αλλά η δική σου αντίληψη των εξωτερικών συνθηκών... και είναι εντός των δυνατοτήτων σου, η ικανότητα να αλλάξεις την αντίληψη αυτή οποιαδήποτε στιγμή...». – Μάρκος Αυρήλιος

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 18:49

Ένα μήνυμα για το φεγγάρι

Στην ανθρώπινη εξέλιξη, από τα πρώτα βήματα του homo πάντα υπήρχε άμεση σχέση μεταξύ γνώσης, ιμπεριαλισμού, κατάκτησης και επιστήμης. Μερικές φορές δε είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους που εάν βγάλεις μία μεταβλητή δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο sapiens θα καθόταν σήμερα μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή.Απ' αυτήν την εξίσωση έχουν δημιουργηθεί ιδεολογίες, μύθοι, και ισχυρά σύμβολα.

Αν δεν ακολουθείς τις μοντερνιές της εποχής, σωστές ή όχι, στους άλλους φαίνεσαι περίεργος. Κι εγώ που ήμουν από μικρός περίεργο παιδί, και τώρα μεγάλος πια για νέα κόλπα, πρέπει να φαίνομαι πολύ περίεργος.

Αν σαν πεθάνω, θελήσουν να γράψουν τη βιογραφία μου,

Τίποτα πιο απλό.

Έχει μόνο δυο ημερομηνίες –της γέννησης και του θανάτου μου.

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 13:09

Δεν χωράνε διακρίσεις στα παιδιά

Το πρωί, πας στο κρεβατάκι, προσπαθείς να ξυπνήσεις γλυκά το παιδί σου, του χαϊδεύεις το πρόσωπο, το φιλάς και το βοηθάς να ετοιμαστεί για το σχολείο.

Σπίτι ακατάστατο. Εσύ το λες ζωισμένο. Βιβλία στο πάτωμα. Τα παιδιά στην τραπεζαρία. Με τους φίλους τους. Ο μικρός με το κορίτσι του. Για κοίτα. Γέλια – μια ξεχασμένη κατσαρόλα καίγεται. Μαχαιροπίρουνα χτυπάνε ακόμα πού και πού πάνω στα κρύσταλλα. Μουσικές και μουσικές.

Οι περισσότερες λειτουργίες οι οποίες αποδίδονται στην ψυχή μπορούν να δικαιολογηθούν από τη λειτουργία του εγκεφάλου. Πηγή: Rodger Evans/Flickr

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 19:50

Ν. Τσιφόρος- «Αρνάκι άσπρο»

Μπορεί να σαι πλούσιος, να σαι φτωχός, να σαι ελεεινός και πατέρας, να µην έχεις στον ήλιο µοίρα, αλλά ό,τι και να 'σαι, το κουμάντο σου για το Πάσχα θα το κάνεις. Εφ' ω και o Χαράλαμπος, ο επιλεγόµενος Μπάμπης:

-την είχα και ψηµένη.

-Τη δουλειά;

-Τη φτιάξη.

Θα έπινα απ’ τους φίλους μου

Το πιο πικρό ποτό

Νικημένοι... Και όμως δεν δώσαμε μάχη
μήτε καν στον ορίζοντα φάνηκε εχθρός,
ενώ θα 'πρεπε να 'μαστε πάντοτε μπρος,
σε σκιές και σε φάσματα στρέφουμε ράχη...

Το μεγάλο εμπόδιο για να ξεφύγουμε από την κρίση δεν είναι τάχα το γεγονός ότι πρώτοι εμείς καταδικάζουμε τον εαυτό μας;

Πρέπει λοιπόν να επεκτείνουμε την καταδίκη σε όλους, αδιακρίτως, ώστε να την κάνουμε κάπως πιο ήπια.

Καμιά δικαιολογία, ποτέ, και για κανέναν, αυτή είναι η αρχή μου, η αφετηρία μου.

Το λυπηρό, φυσικά, με την ενήλικη ζωή είναι ότι διακρίνεις στον ορίζοντα να έρχονται πράγματα στα οποία δεν θα προσαρμοστείς ποτέ.

Τα αναγνωρίζεις σαν προβλήματα, ανησυχείς στο έπακρο γι’ αυτά, προβλέπεις, παίρνεις προφυλάξεις και κάνεις διάφορες διευθετήσεις, λέγοντας στον εαυτό σου ότι πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο έκανες μέχρι τώρα τα πράγματα.

Σελίδα 1 από 259

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.