Η συνήθης σκηνή. Η τηλεόραση ανοιχτή και στον καναπέ η οικογένεια. Ώρα υψηλής θεαματικότητας.

Στο αέρα η ιστορία της Δήμητρας. Το «στοχαστικό» και ιδιαίτερα περίλυπο ύφος του παρουσιαστή προετοιμάζει για τη σοβαρότητα τοτ σημερινού ριάλιτι σόου. Πράγματι, η ιστορία της Δήμητρας είναι σπαραχτική.

Marguerite Yourcenar. Μία από τις σπουδαιότερες λογοτεχνικές μορφές της Γαλλίας του 20ού αιώνα.

Η συνεισφορά της συγγραφέως και ποιήτριας στη λογοτεχνία αναγνωρίστηκε μέσα από πολυάριθμες διακρίσεις. Η κυριότερη ήταν το 1980. Πρόκειται για την αναγόρευσή της ως μέλους της Γαλλικής Ακαδημίας. Η Γιουρσενάρ ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε παρόμοια θέση.

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 08:00

Κανονικότητα

Η αίσθηση της κανονικότητας με χτύπησε την Κυριακή το πρωί σαν χιονοστιβάδα. Η κατολίσθηση ξεκίνησε όταν ο φίλος μου ο Τ. μού έφερε –με πάσα φυσικότητα– τον διαφημιστικό κατάλογο του μαγαζιού.

Όλοι λίγο ή πολύ μπορεί σε κάποια φάση της ζωή μας να νιώσαμε ένα μεγάλο πάθος για τον/την σύντροφο μας, να είχαμε την αίσθηση ότι δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε ο ένας από τον άλλο.

Πέρα όμως από τη έντονη περίοδο πάθους που μπορεί να περάσουν όλοι οι άνθρωποι στις σχέσεις τους, υπάρχει και μια κατηγορία σχέσεων που το μαζί και το χώρια αποκτά άλλες διαστάσεις.

-Η βαρύτητα, η ανάγκη και η αξία είναι τρεις έννοιες στενά και βαθιά ενωμένες: δεν είναι βαρύ παρά αυτό που είναι αναγκαίο, δεν έχει αξία παρά μόνον ό,τι βαραίνει.

-Όταν όμως δεν φροντίζει κανείς καθόλου το σώμα του, γίνεται πιο εύκολα θύμα του.

-Το τυχαίο είναι που κάνει τέτοια μάγια, όχι το αναγκαίο. Για να είναι ένας έρωτας αξέχαστος πρέπει τα τυχαία να συναντιόνται σ΄αυτόν από την πρώτη στιγμή.

Θα ξεκινήσω με την πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος δήλωσε πως τα εμβόλια είναι η μεγαλύτερη ιατρική ανακάλυψη του 20ου αιώνα και πως αυτά αποτελούν τη σημαντικότερη υγειονομική παρέμβαση της εποχής μας- το ίδιο σημαντική με το καθαρό νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Κάθε γεγονός που μας προκαλεί άγχος είναι και μία κρίση, μία καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να δούμε γιατί αυτό το επερχόμενο γεγονός μας αγχώνει. 

«Η ΡΟΥΤΙΝΑ» είναι μια καταπληκτική Ελληνική Ταινία μικρού μήκους για τον αυτισμό που σίγουρα αξίζει να την παρακολουθήσετε.

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 13:55

Κατερίνα Γώγου, «Εδώ ή αλλού»

Αγαπημένε.

Μπήκε αθόρυβα ο χειμώνας.

Ξυπόλητος μη με τρομάξει ή για το αντίθετο.

Θα έχετε συναντήσει στη ζωή σας ανθρώπους που είναι παθητικά επιθετικοί.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν δείχνουν την επιθετικότητα τους. Κάνουν κάτι πολύ πιο πολύπλοκο: Προκαλούν την επιθετικότητα των άλλων και κατόπιν προσποιούνται τα θύματα με τρόπο που εξοργίζει τους άλλους με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο φαύλος κύκλος μιας έμμεσης κακοποίησης προς τους τρίτους.

Tο 313 μ.Χ. ο Κωνσταντίνος είδε στο όνειρο του έναν σταυρό με τα γράμματα Χ και Ρ χαραγμένα κάτω από την επιγραφή «Εν τούτω νίκα». Είχε εκστρατεύσει εναντίον της Ιταλίας όπου κυριαρχούσε ο Μαξέντιος, αλλά η περιοχή ανήκε επισήμως στον Λικίνιο. Το έμβλημα που είδε στο «όραμα» του και υιοθέτησε θα τον οδηγούσε την επομένη στη νίκη. 

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 16:07

Τζακ Λόντον - Ο ακαταδάμαστος

ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ», παραδέχτηκε ο Γουίντον Σκοτ. Κάθισε στο σκαλοπάτι και κοίταξε τον Ματ που ανασήκωσε τους ώμους συμφωνώντας. Και οι δυο μαζί κοιτάζανε τον Ασπροδόντη στην άκρη της τεντωμένης αλυσίδας του, με την τρίχα ορθή, γρυλίζοντας ανήμερος, προσπαθώντας να φτάσει τα σκυλιά του έλκηθρου. Έχοντας πάρει πολλά μαθήματα από τον Ματ, μαθήματα που συνοδεύονταν απ’ το ματσούκι, τα σκυλιά του έλκηθρου είχανε μάθει να μην πειράζουν τον Ασπροδόντη κι ακόμα κι όταν ξάπλωναν μακριά, έκαναν πως ξεχνούσαν την ύπαρξή του.

Σελίδα 1 από 284

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.