Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 03:39

Έλος Καλοδικίου: Η λίμνη με τα νούφαρα

Υδροβιότοπος προστατευόμενος από το πρόγραμμα NATURA. Πήρε το όνομά του από την αρχαία βασίλισσα των Θεσπρωτών Καλλιδίκη. Καταφύγιο σήμερα αποδημητικών πτηνών. Επίσης διαβιούν κάστορες και ποικιλία πανίδας πτηνών και υδρόβιων ζώων.

Είναι το έλος ή η λίμνη Καλοδικίου.

Συνδυάζοντας καφέ, συνεργείο, ποδηλατάδικο και meeting place με ενδιαφέροντα workshops και events, τα cycle cafes γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια μεγάλη άνθιση.

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο ξεχωριστά ποδηλατοκαφέ της Ευρώπης, αλλά και τα καλύτερα στέκια ποδηλατών στην Αθήνα.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 06:09

Ο νεροκουβαλητής των ζώων

Όλοι ξέρουμε για τα είδη της άγριας ζωής που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν έχοντας αποδεκατιστεί από τον άνθρωπο ή έχοντας χάσει το φυσικό τους περιβάλλον, καμιά φορά όμως οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν είναι ακόμα πιο στοιχειώδεις, όπως η έλλειψη νερού.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 09:32

Ένα ξενοδοχείο για βιβλιόφιλους

Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό των βιβλιόφιλων κρύβεται στη βορειοανατολική Ουαλία, στην πόλη Hawarden, περίπου 45 λεπτά από το Λίβερπουλ.

Η Gladstone's Library είναι η μοναδική βιβλιοθήκη στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου μπορεί κάποιος να φιλοξενηθεί σε ένα από τα 26 δωμάτια.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 06:45

Caffe Greco: Το ιστορικό ελληνικό καφέ

Το Καφέ Γκρέκο (Caffe Greco) είναι το πιο ιστορικό καφέ της ιταλικής πρωτεύουσας και βρίσκεται σ’ έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Ρώμης, στη Βία Κοντόττι (Via Condotti) αριθ. 86, κοντά στην Πιάτσα ντι Σπάνια. Ιδρύθηκε το 1760 από τον Έλληνα Νικόλα ντέλλα Μανταλένα (Nicola della Maddalena), από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Ένα χωριό ολόκληρο φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο, αυθεντικό, με το γενοβέζικο κάστρο του, με τα δαιδαλώδη καλντερίμια του, τα ολάνθιστα σαλκίμια να ρίχνουν πλούσια τη σκιά τους στους περαστικούς, με τις δεκάδες κρήνες του, με τη θέα στο πέλαγος..

Ένας Γάλλος φωτογράφος θέλησε να μεταφέρει στην πραγματικότητα τα γεύματα που τρώνε οι ήρωες σε κλασσικά βιβλία, και δείχνουν τους χαρακτήρες τους και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο συγγραφέας!

Ο Charles Roux ήταν από παιδί «βιβλιοφάγος» και η λογοτεχνική μυθοπλασία ήταν πάντα ένας δρόμος για να ταξιδεύει σε ονειρικούς κόσμους.

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 11:45

Οι κερασιές που ανθίζουν πιο νωρίς

Ένα είδος κερασιάς στην Ιαπωνία, δεν ακολουθεί τα άλλα φυτά και φέρνει την άνοιξη μέσα στον Φεβρουάριο!

Πρόκειται για τις κερασιές, στην παραθαλάσσια πόλη Καουαζού (Kawazu) που ανήκουν σε μια μοναδική ποικιλία, και ανθίζουν πριν από τις, άλλες που συνήθως βγάζουν τα άνθη τους στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 04:13

8 μέρη που θα λατρέψει κάθε βιβλιόφιλος

Υπάρχουν μέρη όπου η μαγεία των βιβλίων είναι παντού διάχυτη, η μυρωδιά του χαρτιού επαγρυπνεί τις αισθήσεις και οι σελίδες γλιστράνε αφήνοντας μια νοσταλγική διάθεση.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από τέτοια μέρη και κάθε βιβλιόφιλος θα ήθελε να τα εξερευνήσει, όπως ένα καλογραμμένο βιβλίο.

Μοναδικές εικόνες στις χιονισμένες βουνοκορφές της Π.Ε. Πρέβεζας.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 05:04

To νεκροταφείο των διαστημοπλοίων

Εκεί βρίσκονται διαστημόπλοια, δορυφόροι, ακόμα και διαστημικοί σταθμοί.

Μόνο που δεν είναι ένας χώρος στη στεριά, αλλά ένας υδάτινος τάφος στον Ειρηνικό, στην Ανταρκτική, όπου βυθίζονται όταν πάψουν να λειτουργούν.

Εκπληκτική πλάνα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, μέσα από φωτογραφίες που παρουσιάζει το National Geographic..

Πρόκειται για εικόνες που έχουν τραβηχτεί, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Χρησιμοποιώντας κάθε είδους μηχανή ακόμα και smart phone ή point-and-shoot, κοινότητες φωτογράφων κατέγραψαν πλάνα, που δείχνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σελίδα 1 από 242

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.