Τα φώτα που βρίσκονται στους δρόμους και άλλες φωτεινές διακοσμήσεις εμποδίζουν τα αστικά δέντρα να κοιμηθούν, με αποτέλεσμα να είναι καχεκτικά.

«Τα δέντρα είναι όπως εμείς. Έχουν σκληρό χρόνο, όταν τα φώτα μένουν ανοιχτά όλη τη νύχτα. Πρέπει να κοιμούνται», δήλωσε ο Πήτερ Βόλεμπεν (Peter Wohlleben), Γερμανός δασοφύλακας και συγγραφέας με τις καλύτερες πωλήσεις. Εργάζεται και μελετά τα δάση από το 1987.

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 14:35

Κάκτοι ανθίζουν.. (video)

Οι κάκτοι είναι ακανθώδη φυτά, ιδιαίτερα ανθεκτικά σε δύσκολες συνθήκες, ενώ τα άνθη τους είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά αν και σπάνια να τα δούμε πάνω στα ακανθώδη φύλλα τους. Ωστόσο, στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να απολαύσουμε την άνθιση των κάκτων Echinopsis , ένα μεγάλο γένος που αποτελείται από περίπου 180 είδη.

Οι βόλτες με τα ποδήλατα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία αλλά είναι και αρκετά επικίνδυνες εάν δεν λάβουν οι αναβάτες τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Ο κατασκευαστής των γαλλικών ελαστικών Michelin δημιούργησε μια συσκευή φωτισμού για ποδήλατα, που είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των ποδηλατών.

Η βιβλιοθήκη σπάνιων βιβλίων και χειρογράφων στο Πανεπιστήμιο του Yale είναι το μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο αφιερωμένο στη διατήρησή τους!

Ολοκληρώθηκε το 1963 και βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Yale, ενώ έχει χώρο για περίπου 780.000 τόμους.

Ο Gavel, ένας γερμανικός ποιμενικός απολύθηκε από την Αστυνομία επειδή ήταν πολύ παιχνιδιάρης και φιλικός με όλους.

Αντί να ψάχνει για εκρηκτικές ύλες και να πιάνει κλέφτες για την Αστυνομία του Queensland στην Ανατολικής Αυστραλίας, εκείνος ενδιαφερόταν περισσότερο για χάδια και αγκαλιές. ενδιαφέρθηκε περισσότερο να πάρει ένα τρίψιμο της κοιλιάς ή δύο.

Η οσφρητική εμπειρία συνοδεύεται και από την εντυπωσιακή ανακαίνιση του χώρου, στο Τενεσί, που δεν θυμίζει αποστακτήριο, αλλά περισσότερο ένα τεράστιο μπαρ.

Ένα βαρέλι ουίσκυ ωρίμάζει σε διάστημα πέντε ή περισσοτέρων ετών, και ένα μέρος του περιεχομένου του εξατμίζεται στη διάρκεια του χρόνου.

Με έναν στους επτά κατοίκους να εγκαταλείπουν τα μικρά χωριά της Ιταλίας για μια καλύτερη ζωή αλλού, εκτιμάται ότι το 1/3 των χωριών της χώρας κινδυνεύουν από ερήμωση.

Ένα τέτοιο χωριουδάκι, το Civitacampomarano, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τέχνη για να αναστρέψει τα κακά προγνωστικά.

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 20:18

«10 μέρες, ένας δρόμος» (video)

Ο Daniel Kemeys μαζί με τη σύντροφό του, ταξίδεψαν για 10 ημέρες με αυτοκίνητο στην πανέμορφη Ισλανδία και κατέγραψαν υπέροχες εικόνες με τις οποίες δημιούργησαν το βίντεο "10 Days, One Road".

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 19:42

Βόλτα πάνω στη θάλασσα

Ένα μοναδικό φαινόμενο παρατηρείται στη Θάλασσα Βάντεν (Wadden Sea), που καταλαμβάνει την νοτιοανατολική άκρη της Βόρειας Θάλασσας, κατά μήκος των ακτών από τη Δανία μέχρι τις Κάτω Χώρες.

Δύο φορές την ημέρα, εξαιτίας της παλίροιας, η ρηχή θάλασσα υποχωρεί κατά 15 χιλιόμετρα, αποκαλύπτωντας τον λασπωμένο βυθό και τα κρυμμένα «νησάκια» της.

Έχουν μια γοητεία οι σταθμοί των τραίνων που δεν πρόκειται ποτέ να συγκριθεί με τους γυαλιστερούς διαδρόμους και την φουτουριστική αρχιτεκτονική των αεροδρομίων. Ίσως γιατί η αίσθηση του «παλιού κόσμου» θα νικά πάντα κατά κράτος την «επιστροφή στο μέλλον», ακριβώς όπως το ξύλο και η πέτρα θα είναι πάντα ωραιότερα υλικά από το γυαλί, το τιτάνιο ή το τσιμέντο.

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 13:45

Το πιο οικολογικό νησί

Ένα νησάκι στη Σκωτία, που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εβρίδων, το Έιγκ (Eigg), είναι το πιο οικολογικό νησί της Βρετανίας και ίσως ολόκληρου του κόσμου. Επί εννέα χρόνια οι κάτοικοι του έχουν καταφέρει να παράγουν σχεδόν το 100% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 06:34

Τα υπόγεια σπίτια της Τυνησίας

Πολλές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα εκείνες που ζουν σε ζεστά κλίματα, μένουν παραδοσιακά σε σπηλιές για να ξεφύγουν από τη ζέστη. Οι Berbers του Matmata, ένα μικρό χωριό στη νότια Τυνησία, κάνουν κάτι διαφορετικό.

Σελίδα 1 από 247

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.